10 beste bronnen om stap voor stap SEO te leren

[ad_1]

Als u ooit zoekmachineoptimalisatie (SEO) wilde leren, maar niet weet waar u moet beginnen, vindt u hier een lijst met de beste bronnen die we hebben gevonden om SEO te leren. De meeste van de onderstaande stappen zijn gratis, sommige kosten geld, de meeste kosten gewoon veel tijd. Je hebt ook een website nodig om op te oefenen en een flinke dosis geduld om zelfs eenvoudige SEO-verbeteringen aan te brengen.

leer SEO

Afbeelding geleverd door gek ei

 1. Lees de Moz Beginners Guide to SEO

  Lees eerst dit. Het is duidelijk, beknopt en geschreven door enkele van de beste zoekmachinemarketeers in de branche. Het is gratis.

 2. Lees de Linkio-gids voor SEO

  De Linkio-gids is een goede beginnersgids voor zoekmachineoptimalisatie en een uitstekende plek om te beginnen met het leren van de ins en outs van SEO die u een ander perspectief kunnen geven dan de Moz-gids.

 3. Lees nu dit bericht over linkbuilding-technieken

  Deze gids van Point Blank SEO gaat dieper in op hoe u links naar een site kunt krijgen. Het lezen van deze blogpost is ook gratis.

 4. Lees vervolgens het artikel van Neil Patel over SEO-inhoud

  Het artikel van Neil is een uitgebreide rondleiding door wat geweldige inhoud geweldig maakt. Nogmaals, dit is gratis.

 5. Abonneer u op de nieuwsbrief van Search Engine Land

  De SEL Nieuwsbrief stuurt u dagelijks wijzigingen in het zoekmachinelandschap. Meld je aan op de homepage in de rechterbovenhoek. Ja, je raadt het al – ook gratis.

 6. Meld je aan voor de SMX-conferentie

  Meld u aan voor Search Marketing Expo. Het is misschien niet voor maanden in uw regio, maar meld u vroeg aan voor de beste kortingen. Dit is gratis als je al voor een marketingbureau werkt dat het voor je betaalt… anders… niet gratis 🙁

 7. Leer deze drie SEO-tools te gebruiken

  1. Ahrefs.com. We gebruiken Ahrefs.com elke dag om ons concurrerende technische informatie over SEO-projecten te geven. Gratis proefperiode.
  2. SEMRush. We gebruiken SEMRush.com om ons te vertellen wat er aan de hand is met de sites van onze klanten. Toegegeven, er is overlap tussen SEMRush en Ahrefs. Ook een gratis proefperiode.
  3. Schreeuwende kikker. We gebruiken de Screaming Frog SEO Tool om ons veel gegevens op de site te geven die verder gaan dan wat SEMRush biedt. Het is een heel technisch hulpmiddel. Gratis downloaden. Deze draait op je computer.
 8. Leer Google Analytics

  U wilt Google Analytics leren om te zien hoe uw SEO het doet vanuit uw site. Het is handig om de informatie van Google Analytics te vergelijken met andere hierboven genoemde tools en de verschillen te noteren. Gratis te leren.

 9. Leer Google Search Console

  De Google-zoekconsole biedt zoekspecifieke informatie over uw site. Het laat u bijvoorbeeld precies zien welke sites naar de uwe linken. De resultaten zullen waarschijnlijk uitgebreider zijn dan de gegevens die Ahrefs.com of andere tools laten zien. Ook gratis, maar ook hier heb je een website voor nodig.

 10. Haal de Hubspot Inbound-certificering

  De Hubspot-certificering is niet bepaald SEO, maar biedt wel een solide structuur voor inbound marketing waar SEO een onderdeel van is. Je begrijpt de marketingtrechter en hoe SEO, inhoud en andere factoren bij elkaar passen. Vrij!

 11. Begin met SEO-outreach om te oefenen

  SEO Outreach is wat u daadwerkelijk doet om inkomende links naar geweldige inhoud te krijgen. Ga terug en lees het bericht hierboven bij #2 opnieuw voordat je dit doet. Bouw vijf of tien links naar je eigen site om te oefenen. Hier is nog een ander artikel over outreach dat we leuk vinden. Gratis, en u krijgt links naar uw site terwijl u leert!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste SEO-tools?

Ahrefs, SEMRush en Screaming Frog zijn uitstekende SEO-tools, maar er zijn er nog veel meer.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics laat zien hoe uw SEO, verkeer en andere belangrijke websitegegevens presteren. Het is handig om zowel Google Analytics als Google Search Console samen te gebruiken.

Wat zijn enkele gratis bronnen om meer te weten te komen over SEO?

Lees de Moz Beginners Guide to SEO. Lees de Linkio-gids voor SEO. Lees het artikel van Neil Patel over SEO-inhoud. Abonneer u op de Search Engine Land-nieuwsbrief. Ontvang de Hubspot Inbound-certificering.

Plaats een reactie