Afbeeldingen optimaliseren voor Google

[ad_1]

We moeten vaak afbeeldingsresultaten optimaliseren voor Google Zoeken om zoekresultaten te wijzigen voor reputatiebeheer of om SEO-redenen. Soms wordt bijvoorbeeld de verkeerde afbeelding weergegeven in Google Knowledge Graph, soms omdat de afbeeldingen die Google laat zien niet relevant zijn voor de zoekresultaten. In beide gevallen optimaliseren we de afbeeldingsbestanden zodat ze vaker verschijnen in zowel normale als afbeeldingszoekresultaten. Het gaat om het benoemen van de afbeelding, paginacontext, ALT-tag, afbeeldingstitel, paginatitel en rich snippets. Dit is hoe het is gedaan.

Naar een sectie springen

  • Naamgeving van afbeeldingen
  • Beschrijvende titel
  • Alt-tag
  • Afbeeldingsschema
  • Beroemdheden afbeelding truc

Geef de afbeelding een naam met behulp van de zoekterm

De eerste stap is om de afbeelding een naam te geven met de zoekterm in de bestandsnaam. Hier is bijvoorbeeld een afbeelding van Kent Campbell na een lunch in Griekenland bestaande uit een grote hoeveelheid octopus.

Afbeelding van Kent Campbell

kent Campbell met een octopus Door: Gefotografeerd in: Santorini, Griekenland Beschrijving: Afbeelding van Kent Campbell

Voeg een relevante titel toe die beschrijvend is

De naam van de bovenstaande afbeelding is “kent-campbell-octopus”. Er zijn andere elementen dan de naam van het bestand die u niet kunt zien omdat deze ook verborgen zijn in de HTML van deze pagina. Als u naar de HTML kijkt, ziet u code die er ongeveer zo uitziet:


Afbeelding van Kent Campbell


kent-campbell-octopus.jpg” alt=”kent Campbell met een octopus” title=”Kent Campbell met een octopus” width=”655″ height=”437″> Door: Gefotografeerd in: Santorini, Griekenland Beschrijving: Afbeelding van Kent Campbell

Het eerste dat u ziet, is de naam van het bestand, het eerste dat hierboven in het geel is gemarkeerd. De naam van het bestand bestaat uit de zoekterm plus het bestandstype (.jpg). U zult zien dat er nog twee andere dingen in de HTML-code hierboven staan ​​die de zoekterm “Kent Campbell” bevatten. Een daarvan is de “Titel” van de afbeelding en de andere is de ALT-tag. Merk op hoe de naam, titel en ALT van de afbeelding allemaal goed beschrijvend zijn, maar ook de zoekterm bevatten.

Voeg de ALT-tag toe om mensen en Google te helpen

Het volgende dat hierboven in geel is aangegeven, is de ALT-tag. Er staat “alt=”Kent Campbell met een octopus”. De ALT-tag is “alternatieve” tekst. Het is wat een afbeelding begrijpelijk maakt voor blinden, of voor mensen die gewoon graag internetten met hun ogen dicht. De ALT-tag is geen plaats voor het vullen van zoekwoorden, het is echt bedoeld voor beschrijvende doeleinden. Behandel het alstublieft zo.

Tekstuele context met semantische zoekterm

U zult ook opmerken dat we de zoekterm “Kent Campbell” op veel plaatsen in de tekst boven en onder de afbeelding hebben geplaatst. Dit helpt om zoekmachines te vertellen waar de afbeeldingen over gaan, omdat het context biedt. Met andere woorden, de zoekmachines kunnen duidelijk vertellen waar de pagina over gaat en hoe de afbeelding zelf in die context past.

Titel van de pagina moet de zoekterm of een variatie bevatten

Een extra manier om context aan zoekmachines te bieden, is door de zoekterm in de tegel van de pagina toe te voegen. Dit is anders dan de titel van de afbeelding zelf. In dit geval gaan we de zin niet toevoegen omdat dit bericht niet over de afbeelding gaat, maar over het optimaliseren van afbeeldingen voor zoeken.

Waar pagina-elementen voor het zoeken naar afbeeldingen toe te voegen

Maar waar voeg je deze elementen toe? Je kunt ze met de hand coderen, maar dat is waarschijnlijk niet nodig. Als u een WordPress content management systeem gebruikt, voegt u de tags toe op dit scherm, dat wordt weergegeven wanneer u een afbeelding toevoegt aan een bericht, een pagina of aan het mediagedeelte van WordPress.

Maak bijvoorbeeld een nieuw bericht en voeg vervolgens Media in (voeg een foto toe aan je bericht). Het zal je vragen om een ​​afbeelding te uploaden. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zou dit scherm meteen moeten verschijnen met de afbeelding die je hebt geüpload, geselecteerd met het kleine selectievakje in de rechterbovenhoek, zoals hieronder te zien is:

Hoe afbeeldingen in WordPress-afbeelding te optimaliseren

Schema/rich snippets gebruiken voor het zoeken naar afbeeldingen

Wilt u een nog effectievere manier om afbeeldingen voor zoeken te optimaliseren? Rich snippets toevoegen. Rich snippets zijn een speciale vorm van opmaaktaal (code) die specifiek in de HTML van een pagina wordt geplaatst om zoekmachines te laten weten waar de afbeelding over gaat. U kunt hier meer te weten komen over rich snippets, ook wel Schema-opmaak genoemd.

We hebben rich snippet (schema)-opmaak toegevoegd aan de bovenstaande afbeelding. U kunt de resultaten net onder de afbeelding in kleine letters zien. Als je “achter de pagina” naar de HTML zou kijken, zou je iets rond de afbeelding zien dat er als volgt uitziet:

<div itemscope="" itemtype="http://schema.org/ImageObject" style="text-align: center;">
<h4>Image of Kent Campbell</h4>
<img src="http://www.reputationx.com/hs-fs/hubfs/kent-campbell.jpg" itemprop="contentURL"> <span style="font-size: 10px;">By: <span itemprop="author">Kent Campbell</span> Photographed In: <span itemprop="contentLocation">Mill Valley, California</span>&nbsp;Description: <span itemprop="description">Image of Kent and Lisan Campbell</span></span></div>

Het wordt in de afbeelding geplaatst en vertelt de robots van zoekmachines dat het item een ​​afbeelding is. Er is meer dan dat, en je zou er hier meer over moeten lezen. Het belangrijkste om te onthouden is dat deze code zoekmachines nog meer vertelt over de afbeelding, omdat deze in zekere zin hun taal spreekt.

Hoe voeg je rich snippets toe aan WordPress

De eenvoudigste manier om rich snippets (Schema markup) toe te voegen aan een WordPress-installatie is door een plug-in zoals deze te gebruiken. Als je het eenmaal hebt geïnstalleerd en je site is ingesteld met de juiste Facebook-, Twitter- en andere informatie, werkt het fantastisch. Om te testen of je alles correct hebt toegevoegd, upload je de plug-in, sla je de pagina op en kopieer je de URL van de pagina (of post). Ga dan naar de tool Google Schema Checker. Klik onder Nummer 1 op “URL ophalen” en plak de URL van uw bericht in het daarvoor bestemde veld. Klik vervolgens op Ophalen en valideren. Het laat je alles zien wat Google kan zien op de pagina die gerelateerd is aan rich snippets. In wezen zal het je vertellen of je het goed hebt gedaan.

De invloed van afbeeldingen vergroten

Het plaatsen van een afbeelding op een website is misschien niet voldoende om de manier te veranderen waarop Bing en Google resultaten weergeven. Als uw website “alles over” de afbeelding heeft, dan misschien. Maar het kan helpen om afbeeldingen te plaatsen op sites die worden erkend als leiders in afbeeldingen. Dit zijn sites zoals Pinterest, Flickr en anderen. Maar op deze sites kun je geen schema-opmaak toevoegen en ook geen controle over HTML. Gelukkig doen ze dat veel voor je.

Afbeeldingen niet herhalen

Afbeeldingen van Kent Campbell uit de zoekresultaten van Google Afbeeldingen

Zoekmachines zoals Bing en Google willen niet steeds dezelfde afbeelding weergeven. Verschillende afbeeldingen zijn dus belangrijk. Als je dezelfde afbeelding op meerdere websites plaatst, zal er over het algemeen maar één op een belangrijke manier in de zoekresultaten verschijnen. Maar als u verschillende afbeeldingen op verschillende sites plaatst, kunt u de afbeeldingsresultaten mogelijk beïnvloeden op de manier die nodig is voor uw eigen imago-reputatiebeheer. Zoekmachines volgen de manier waarop mensen zoeken en inhoud zoals afbeeldingen groeperen in soortgelijke categorieën. In de bovenstaande afbeelding ziet u verschillende foto’s van Kent Campbell van verschillende plaatsen op internet. Deze zijn te vinden door in Google afbeeldingsresultaten te klikken op Gerelateerde afbeeldingen. Merk op dat de afbeeldingen niet allemaal hetzelfde zijn, maar gegroepeerd zijn als dezelfde persoon.

Afbeeldingen corrigeren in zoeken met behulp van Wikipedia

Als een persoon beroemd is, of redelijkerwijs, hebben ze waarschijnlijk een Wikipedia-pagina (of kunnen ze er een verdienen). Een methode die goed werkt om de zoekresultaten voor afbeeldingen in Google te wijzigen, is door een aantal afbeeldingen te identificeren en deze vervolgens aan het publiek vrij te geven als afbeeldingen met Creative Commons (CC)-licentie. Dit betekent in wezen dat de wereld de afbeeldingen op bepaalde manieren gratis kan gebruiken.

Zodra de afbeeldingen als CC zijn gelicentieerd, kunnen ze via WikiCommons naar Wikipedia worden geüpload. Vertaal vervolgens de Wikipedia-pagina in andere talen en plaats ze op andere Wikipedia’s. De meeste landen hebben er een. Maar gebruik voor elke vertaling een andere afbeelding. Dus de Franse versie en de Amerikaanse versie zijn in wezen dezelfde tekst, in verschillende talen, maar de afbeeldingen zijn verschillend. Hier is een overzicht van de stappen:

  1. Licentie flatterende afbeeldingen via Creative Commons zodat ze kunnen worden geüpload naar Wikipedia.
  2. Vertaal een bestaande Wikipedia-pagina in een of meer andere talen. Er is een Wiki voor de meesten.
  3. Maak Wikipedia-pagina’s in andere talen (bijvoorbeeld: https://fr.wikipedia.org/) met behulp van de vertaalde originele inhoud van de Wikipedia-pagina.
  4. Voeg verschillende afbeeldingen in op verschillende Wikipedia-pagina’s over de persoon.

Waarom werkt dit?

Google toont graag Wikipedia-afbeeldingen in zoekresultaten. Dus het gebruik van afbeeldingen op deze manier heeft de neiging om te veranderen hoe Google afbeeldingen in zoekresultaten weergeeft. Dit is een effectieve methode om negatieve afbeeldingen in Google te onderdrukken. Het is behoorlijk effectief! Wil je bewijs? Voer een afbeeldingszoekopdracht uit van een beroemd model, zoek op de pagina naar het woord “wiki” en kijk hoe vaak het voorkomt. Graag gedaan. 🙂

Bekijk hier onze Wikipedia-casestudy

Conclusie

Als je wilt weten hoe je afbeeldingen in zoekresultaten kunt laten verschijnen, zorg er dan voor dat ze de juiste naam hebben, ALT (alternatieve) tekst, een afbeeldingstitel en de juiste zoektermen contextueel rond de afbeelding plaatsen. Dupliceer geen afbeeldingen, zoekmachines kunnen het verschil zien tussen vergelijkbare afbeeldingen, zowel visueel als relevant (op basis van hoe mensen zoeken). Het gaat erom zoveel mogelijk pijlen naar de afbeelding te wijzen om absoluut duidelijk te zijn waar de afbeelding over gaat.

Afbeeldingen optimaliseren voor veelgestelde vragen bij zoeken

Hoe optimaliseer ik afbeeldingen voor Google?

Doe het volgende om uw afbeeldingsbestanden te optimaliseren, zodat ze vaker worden weergegeven in zowel normale zoekresultaten als afbeeldingen. Geef de afbeelding een naam met behulp van de zoekterm. Voeg een relevante titel toe die beschrijvend is. Voeg de ALT-tag toe om mensen en Google te helpen.

Hoe moet ik afbeeldingen een naam geven voor SEO?

Geef de afbeelding een naam met de zoekterm in de bestandsnaam. Neem ook het trefwoord op in de titel en de ALT-tag.

Wat zijn rich snippets?

Rich snippets zijn een speciale vorm van opmaaktaal (code) die specifiek in de HTML van een pagina wordt geplaatst om zoekmachines te laten weten waar de afbeelding over gaat. Deze code vertelt zoekmachines nog meer over de afbeelding, omdat deze in zekere zin hun taal spreekt.

Plaats een reactie