Een eenvoudig link- en sociale-mediastructuurexperiment

[ad_1]

Welkom bij Reputatie-experiment #142

Soms moet je de SEO-bal aan het rollen krijgen om de zoekresultaten te verbeteren. Overweeg een basislink en sociale-mediastructuur om dingen op gang te brengen. Als het correct wordt gedaan, zal het vanzelf organische links en aandelen aantrekken zonder de noodzaak om links te kopen of snode activiteiten uit te voeren. Hoewel er veel zijn, omvat een klassiek patroon voor het bouwen van links naar prime-inhoud:

 1. Doelinhoud
 2. Primaire DA40+ koppeling
 3. Primaire DA30+ koppeling
 4. Secundaire DA30+ koppeling
 5. Secundaire DA20+ koppeling
 6. Sociale promotie A
 7. Sociale Promotie B
 8. Sociale Promotie C

Dit is hoe de initiële structuur eruit zou zien voor een eenvoudig SEO- en social media-programma om de bal aan het rollen te krijgen:
eenvoudige seo en sociale linkstructuur die werkt

Doelinhoud

De doelinhoud is het artikel (meestal een artikel) dat de volgende kenmerken heeft:

Goed geschreven en behulpzaam

Het is zeer goed geschreven, nuttig en is ontworpen om het laatste woord te zijn over het onderwerp waarnaar de gebruiker op zoek is.

Hoe weet u dat uw inhoud geweldig is? Zodra iemand die naar een bepaald onderwerp zoekt, de doelinhoud heeft gevonden en gebruikt, hoeft hij niet verder te zoeken. Ze “kaatsen” niet terug naar Google en klikken ergens anders. Als dit het geval is, betekent dit (voor Google) dat uw inhoud niet bevredigend was.

Zoek zin in de kop indien mogelijk

De kop moet indien mogelijk de zoekterm bevatten en deze moet erg “klikachtig” zijn. Zie dit artikel op clickbait voor meer informatie hierover. Hoewel de kop geen clickbait mag zijn, moet deze vergelijkbaar zijn met clickbait, maar moet deze echt relevant zijn voor het ingebouwde artikel.

Langere pagina-inhoud is beter dan “dunne” inhoud

Er is veel discussie over de lengte van de inhoud. Maar uiteindelijk blijkt uit veel onderzoeken dat het gemiddelde artikel op de eerste pagina ongeveer 1900 woorden bevat. Hoewel dat een goede vuistregel is, raden we 2000 woorden aan als dit zinvol is.

Gebruik een pakkende afbeelding

Een afbeelding is erg belangrijk. Eén afbeelding helpt, meer dan één afbeelding lijkt het lezerspubliek niet te vergroten.

Primaire DA40+ koppeling

De doelinhoud moet een link van DA 40 of hoger hebben die ernaar verwijst. De link moet worden ingebed in relevante, hoogwaardige inhoud. Het aantal woorden voor de inhoud waarin de link is ingesloten, moet ongeveer 1000 of meer woorden zijn (nogmaals, als dit zinvol is).

Nogmaals, deze inhoud moet het miauwen van de kat zijn, echt van hoge kwaliteit die de zoeker stopt in haar of zijn sporen.

Doe je eigen link outreach

Het is belangrijk om zelf primaire links te bouwen met behulp van link outreach. Dit komt omdat de links van uitstekende kwaliteit moeten zijn en de inhoud om dezelfde reden moet worden gecontroleerd. U wilt geen kans maken om links te krijgen via een leverancier met weinig vertrouwen, of dat is off-topic.

Primaire DA30+ koppeling

De doelinhoud moet ook een link van een andere site hebben. Dus minimaal twee links die ernaar verwijzen. De attributen voor de DA 30+ link zijn gelijk aan die van de DA 40+ link. Kwaliteit staat centraal. Dit zijn slechts de eerste links, de rest zal organisch worden aangetrokken omdat uw inhoud gewoon zo verdomd geweldig en on-topic is.

Secundaire DA30+ koppeling

De secundaire DA30+-link mag niet naar de doelinhoud verwijzen. In plaats daarvan zou het moeten verwijzen naar de DA 40+ inhoud die op zijn beurt linkt naar de doelinhoud. Deze inhoud moet weer van hoge kwaliteit, relevant, etc. zijn. Het aantal woorden moet minimaal 750 woorden zijn. Maar als er meer nodig is om echt nuttige inhoud te maken, maak het dan langer. Een goede leverancier van secundaire links waar we goede dingen over hebben gehoord, is Fat Joe.

Secundaire DA20+ koppeling

De secundaire DA 20+ link verwijst naar de DA30+ link. Net als de secundaire schakel hierboven is het bedoeld om kracht (autoriteit) te geven aan de primaire schakel. De attributen moeten hetzelfde zijn als de hierboven genoemde secundaire link.

Sociale Promotie A, B, C

Gebruik sociale promotie voor beide primaire links. U gebruikt sociale promotie om het lezerspubliek naar het artikel te leiden en om organische inkomende links te ontwikkelen. Onthoud dat de twee links die u bouwt naar de doelinhoud zijn: gewoon om dingen op gang te krijgen. Idealiter is de inhoud goed genoeg om op zichzelf links aan te trekken. Sociale promotie helpt daarbij. Als je bent zoals de meeste mensen en nog geen enorm publiek op sociale media hebt, is Quuu Promote een goede leverancier van sociale promotie.

Drie soorten inhoud hebben sociale promotie nodig:

 • Doelinhoud
 • Beide primaire links

Doel: organische links, vermeldingen en shares

De bovenstaande structuur lijkt misschien op een soort schakelpiramide, maar dat is het niet. Met de hier besproken structuur kom je niet ver. Het “vult de pomp gewoon aan”. Als de inhoud zo goed is als het zou moeten zijn, zou het op natuurlijke wijze meer links, vermeldingen en aandelen moeten aantrekken.

Linkbuilding kalender

Hier is de volgorde van de gebeurtenissen (tot nu toe):

 • Dag 01:
  Inhoud geschreven. Op dag één schreven we de inhoud (deze pagina) met 798 woorden. Dat is nog niet ons doel van 2000 woorden, maar naarmate we deze pagina bijwerken met de resultaten van ons experiment, zou het aantal woorden moeten groeien. In feite hebben de woorden die ik zojuist heb geschreven er nog ongeveer 50 toegevoegd!
  Sociale promotie. We hebben Quu Promote gebruikt om te proberen wat sociale tractie te krijgen. Het duurt ongeveer een week voordat klikken en delen begint, dus we komen daar later op terug.
  Begonnen met outreach. We zijn ook begonnen met het bereiken van de twee inkomende links (DA30+ en DA40+). Het duurt meestal ongeveer twee tot drie weken om die links te krijgen. Dit is hoe ons backlinkprofiel voor deze pagina eruit zag op de eerste dag met ahrefs.com (geen, natuurlijk):

day-01-backlinks.png

Toekomstplannen

Zodra de twee DA30- en DA40-links zijn geplaatst, bouwen we een link naar elk van die links en zullen we die artikelen ook sociaal promoten.

Veelgestelde vragen over SEO

Hoe maak ik geweldige content?

Zodra iemand op uw link klikt, moet uw inhoud al hun vragen over het onderwerp van uw blogartikel beantwoorden. Dit voorkomt dat ze terugkaatsen naar Google om ergens anders te klikken. Uw zoekterm moet in de kop staan ​​en u moet overtuigende afbeeldingen opnemen.

Wat is een goede DA voor linkbereik?

Uw doelinhoud moet ten minste één DA 40-link of hoger hebben die ernaar verwijst en een andere link van een DA 30+-site.

Hoe promoot ik mijn links op sociale media?

Als je niet veel volgers hebt op sociale media, kun je een tool als Quu Promote gebruiken om je inhoud voor meer oogbollen te plaatsen.

Plaats een reactie