Een pagina laten verdwijnen uit Google

[ad_1]

Kun je een webpagina uit de zoekresultaten laten verdwijnen? Ja, als je er toegang toe hebt.

U kunt ervoor zorgen dat Google een webpagina negeert, waardoor deze “verdwijnt” uit de zoekresultaten, door een “noindex"metatag naar de HTML-code van een enkele webpagina op uw site.

Als je geen toegang hebt tot de site, heeft iemand dat wel. De truc is om ze het te laten doen. Dat is waar onderhandelingen over reputatieherstel van pas kunnen komen.

Wanneer Google de pagina met de noindex-tag erop crawlt, verwijdert de zoekmachine de pagina uit de zoekresultaten. Deze methode werkt alleen als je de website beheert en toegang hebt tot de HTML-code van een pagina.

Het is niet zo eng als het klinkt.

Opmerking: Deze techniek zal de pagina niet verwijderen. De pagina zal bestaat nog steeds op de site waarop het is gepubliceerd, maar het wordt niet meer weergegeven in de zoekresultaten van Google. Deze methode werkt ook om een ​​webpagina te verwijderen van de meeste webcrawlers zoals Yahoo en Bing.

Je zal nodig hebben:

 1. U moet op de site kunnen inloggen als beheerder.
 2. U moet begrijpen wat een “metatag” is.
 3. Deze instructies zijn voor een WordPress gebaseerde website.

Hoe een NoIndex-tag in een WordPress-pagina in te voegen

WordPress beheert 33% van alle websites. Om te voorkomen dat de meeste zoekmachines een specifieke pagina van uw website weergeven, plaatst u de volgende metatag in de <head> gedeelte van de pagina die u wilt laten verdwijnen uit de zoekresultaten van Google.

need_reputation_help

Wat is een “head”-sectie van de HTML van een webpagina?

THet hoofdgedeelte van de webpagina is waar alle dingen worden geplaatst die niet op uw pagina worden weergegeven. Het staat bovenaan de HTML.

Opmerking: U hoeft geen HTML te kennen om een ​​NoIndex-tag toe te voegen. Maar u kunt zien hoe uw HTML eruitziet door met de rechtermuisknop op een webpagina te klikken en op “Paginabron weergeven” of “HTML weergeven” te klikken. Nogmaals, u hoeft dit niet te doen om een ​​NoIndex-tag in te voegen – maar misschien vindt u het interessant.

Onthoud dat als je eenmaal de NoIndex-tag hebt geplaatst, de pagina zal niet verdwijnen van uw site – mensen kunnen de pagina nog steeds lezen. Het wordt gewoon niet meer weergegeven in de zoekresultaten van Google. Dit is de tag die u uiteindelijk zult gebruiken:

<meta name="robots" content="noindex">

Hoe NoIndex te gebruiken op een WordPress-site

Als u een op WordPress gebaseerde site heeft, volgt u deze stappen:

 1. Ga naar de admin-pagina van je WordPress-site en log in. Dit is meestal zoiets als http://example.com/wp-admin/
 2. Ga naar Plug-ins in de linkerzijbalk en voeg dan de toe Meta Tag Manager inpluggen
 3. Na het toevoegen van de plug-in (en het activeren ervan), ga naar Pagina’s -> Voorbeeld bladzijde en klik Bewerk. (Opmerking: “Voorbeeld” kan de naam zijn van elke pagina op uw site die u van Google wilt laten verdwijnen)
 4. Klik op “Metatag toevoegen” op de pagina. Het ziet er zo uit:
  addmeta
 5. Bewerk drie velden, het zou er zo uit moeten zien als je klaar bent:
  metatag-opties
 6. Werk nu de pagina bij. De blauwe knop om te updaten bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek. Het ziet er waarschijnlijk ongeveer zo uit:
  update-knop-voorbeeld
 7. Nadat u uw pagina hebt bijgewerkt met de nieuwe “noindex”-tag, controleert u uw werk door naar de live-pagina te gaan, klikt u op vernieuwen in uw browser en klikt u met de rechtermuisknop op de tekst om de HTML weer te geven. Op een Mac is de optie “Bekijk paginabron”. Bovenaan de code ziet u dit:
  noindex-voorbeeld
 8. Dat is het! Alleen deze pagina wordt door Google genegeerd. U kunt altijd teruggaan en de tag verwijderen door op het kleine prullenbakpictogram naast de tag op de pagina te klikken als u dat wilt en deze opnieuw te publiceren. Hierdoor wordt de pagina direct weer doorzoekbaar voor Google.

Hoe lang duurt het voordat de pagina uit de zoekresultaten verdwijnt?

Meestal duurt het maar een paar dagen, maar we hebben gezien dat het weken duurt. Als u een webpagina op uw site sneller van Google wilt laten verwijderen, volgt u de onderstaande stappen.

Laatste stap: Versnel het verwijderen van een pagina van Google

Een manier om de verwijdering van de pagina van Google te versnellen, is door een tool te gebruiken die ooit bekend stond als “Fetchen als Google”, maar nu bekend staat als de “URL Inspector Tool”. Nadat u de NoIndex-tag aan de pagina hebt toegevoegd (zie hierboven), gebruikt u de URL Inspector Tool om dit te doen:

Ga naar je Google Search Console (als je die van jou niet hebt ingesteld, klik dan hier)

 1. Klik URL-inspectie in het navigatiepaneel van Zoekconsole:
 2. Voer de volledige URL in om te inspecteren.
  hoe-gebruik-url-inspectietool
 3. Klik op de Return-toets (Enter)

Google zal nu die pagina crawlen, de NoIndex-tag bekijken en beginnen met het versnelde proces om die pagina uit de index te verwijderen. We hebben gezien dat pagina’s met deze methode in slechts een paar uur van Google zijn verwijderd.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van inhoud

Kun je een webpagina uit de zoekresultaten laten verdwijnen?

Een webpagina uit de zoekresultaten laten verdwijnen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als u er toegang toe heeft, kunt u deze verwijderen. Soms kunt u de eigenaar overtuigen om het te verwijderen. Als dat niet werkt, kun je het onderdrukken door hooggeplaatste positieve inhoud te maken om het van de eerste pagina van Google te verwijderen.

Wat is een NOINDEX-tag?

Een NOINDEX-tag is een metatag die Google vertelt een webpagina te negeren, waardoor deze in wezen uit de zoekresultaten verdwijnt. Wanneer Google de pagina met de NOINDEX-tag erop crawlt, verwijdert de zoekmachine de pagina uit de zoekresultaten.

Hoe lang duurt het voordat een pagina uit de zoekresultaten verdwijnt?

Meestal duurt het maar een paar dagen, maar we hebben gezien dat het weken duurt.

Plaats een reactie