Google foto’s verwijderen

Hoe kunt u foto’s verwijderen van Google?

Om een foto te verwijderen van Google zijn er een aantal opties die u kunt ondernemen. Het is belangrijk om zowel de bron van de foto als het Google zoekresultaat aan te pakken. Wanneer u alleen de foto van de desbetreffende pagina verwijderd, wordt de foto zelf nog een tijdje weergegeven in de Google zoekresultaten.

Specialist nodig?

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en kom in contact met een online reputatie specialist.

Er zijn twee opties op het moment dat u een foto uit de Google zoekresultaten wilt verwijderen:

1: De webmaster benaderen

De eerste optie is om de website-eigenaar die de foto heeft gepubliceerd, te benaderen. Dit is vaak mogelijk door contact op te nemen via de website zelf. U kunt dan een verzoek indienen om de foto te verwijderen van de website. In het geval dat er geen sprake is van kwade opzet, is een website-eigenaar vaak welwillend ten opzichte van een verwijderingsverzoek.

Let op dat u na het verwijderen van de foto ook nog even navigeert naar ‘Verouderde content verwijderen’. Dit om er zeker van te zijn dat de verwijderde foto ook niet meer opduikt in de Google zoekresultaten. Dit gaat zoals gezegd namelijk niet één op één met het verwijderen van de foto.

2: Google vragen om de foto te verwijderen

Mocht een website-eigenaar niet reageren op uw verzoek, dan wordt het tijd om andere stappen te ondernemen. Hetzelfde geldt op het moment dat uw verzoek wordt geweigerd. Dit wil nog weleens voorkomen wanneer er wel sprake is van kwade opzet. In dat geval bent u genoodzaakt om u direct tot Google te richten.

Google heeft een specifiek verwijderingsbeleid. Hierin is het mogelijk om bepaalde foto’s uit de Google zoekresultaten te laten verwijderen. Zo valt het bijvoorbeeld onder het verwijderingsbeleid wanneer de foto’s:

Van gevoelige persoonlijke informatie is bijvoorbeeld sprake wanneer er creditcardgegevens of een handtekening wordt afgebeeld. Van juridische redenen spreken we wanneer uw persoonlijke rechten of de wet wordt geschonden. Google foto’s verwijderen is daarmee dus zeker mogelijk.

De richtlijnen van Google zijn in het leven geroepen om gebruikers zoveel mogelijk te beschermen. U heeft daardoor als ‘slachtoffer’ verschillende kanten die u op kunt gaan. In het ideale geval luistert de website-eigenaar direct naar uw verzoek en is het probleem meteen opgelost.