Het verwijderen van negatieve Google-zoekresultaten

[ad_1]

Hoe krijg je iets verwijderd uit Google Zoeken? Negatieve Google-zoekresultaten kunnen soms worden verwijderd uit de zoekmachine of bij de bron. Pagina’s die niet kunnen worden verwijderd, kunnen vaak naar beneden worden geduwd, waardoor de zichtbaarheid wordt verminderd.

Overzicht

Dit zijn de belangrijkste dingen die kunnen worden verwijderd uit de zoekresultaten van Google:

 • Schendingen van het Google-beleid, zoals afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen
 • Bepaalde financiële informatie
 • Afbeeldingen van handtekeningen
 • Vertrouwelijke persoonlijke medische dossiers
 • Inhoud die in strijd is met de wet
 • Auteursrechtenschendingen met behulp van een DMCA-melding

Waarom online inhoud verwijderen?

Bijna 90% van alle online ervaringen begint met een zoekopdracht in een zoekmachine. Negatieve en lasterlijke inhoud in Google, Bing en andere zoekresultaten kan een enorme impact hebben op hoe consumenten een merk of individu waarnemen.

In werkelijkheid, 45% van de klanten in de VS is van gedachten veranderd over zakendoen met een bedrijf vanwege negatieve zoekresultaten.

seo_stats.png

Bron: Zoekmachine Journaal

Het is mogelijk om zoekresultaten van Google te verwijderen. Iets verwijderen uit zoekresultaten verkleint de kans dat iemand het ziet aanzienlijk; het wist echter niet de inhoud van de site waarop het is gepubliceerd. Dit komt door het beleid van de bedrijven die inhoud publiceren. Het is moeilijk om inhoud te verwijderen, tenzij de oorspronkelijke uitgever meewerkt. Maar een solide geval van inbreuk op het auteursrecht is vaak effectief om Google iets uit de zoekresultaten te laten verwijderen.

Wat als Google geen inhoud verwijdert?

Google zal de meeste inhoud niet verwijderen (inhoud van andere mensen is tenslotte het levensbloed van Google’s bedrijf)maar als ze dat niet doen, zijn er andere opties om de zoekresultaten van Google te verwijderen.

 • Inhoudsverwijdering door de uitgever
  De meest effectieve manier om negatieve zoekresultaten te verwijderen is voor de oorspronkelijke uitgever om het te verwijderen. Als dit niet mogelijk is, zijn er wellicht andere opties.
 • Een tag zonder index toepassen
  Als de uitgever weigert de inhoud te verwijderen, kunt u de uitgever verzoeken om de tag zonder index aan de HTML-header van de webpagina, zodat zoekmachines deze niet indexeren.
 • Verwijdering van zoekwoorden
  Een andere benadering is om de uitgever te verzoeken bepaalde trefwoorden uit de inhoud te verwijderen die directe schade toebrengen aan de reputatie van het merk. Hierdoor verschijnt de pagina minder in de zoekresultaten, of verdwijnt helemaal.

Wat als de uitgever het niet wil verwijderen?

Gewoon vriendelijk vragen werkt niet altijd. In dat geval is directe onderhandeling met de uitgever/website-eigenaar, soms tegen betaling of anderszins, wel mogelijk.

Antwoorden op veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik iets verwijderen uit Google Zoeken?
 • Hoe zoekresultaten te begraven?
 • Wat zijn kosten voor online reputatiemanagement?

Andere manieren om online inhoud te verwijderen

Alle websites worden ergens op een server gehost. Soms is de inhoud in strijd met het beleid van het hostingbedrijf. Het is soms mogelijk om met het hostingbedrijf samen te werken om hen inhoud te laten verwijderen die in strijd is met hun beleid. Maar dit zijn meestal de hele websites en het kan gewoon opnieuw opstarten bij een andere host.

Alleen EU

Het recht om vergeten te worden
Individuen in elk van de EU-landen kunnen Google verzoeken om privégegevens te verwijderen onder deze wet. De resultaten zouden echter alleen worden verwijderd uit de zoekresultaten van Google in EU-landen. Wereldwijde zoekgebruikers zouden de resultaten nog steeds kunnen zien.

YouTube-video’s verwijderen

YouTube is de op een na grootste zoekmachine ter wereld, na Google. Met meer dan 1 miljard unieke maandelijkse bezoekers kan YouTube het droomplatform van elke marketeer zijn. Maar als een negatieve video op YouTube verschijnt, kan het een reputatienachtmerrie worden. Dus, hoe verwijder je een YouTube-video? Net als Google kunnen ook YouTube-video’s onder bepaalde voorwaarden worden verwijderd.

 • Verwijdering bij de bron
  De meest eenvoudige manier is om rechtstreeks contact op te nemen met de poster met een verwijderingsverzoek.
 • Video markeren
  Als de poster weigert de video te verwijderen, kan deze als ongepast worden gemarkeerd. Dit werkt vaak wanneer de video naaktheid of gevoelige privé-informatie bevat. In dit stadium heeft YouTube meer informatie nodig over waarom de video moet worden verwijderd.

Markeer YouTube-video

 • officiële klacht
  YouTube heeft een klachtenformulier dat kan worden gebruikt om een ​​video in detail te melden. Een kopie van de klacht wordt gedeeld met de poster, die binnen een bepaalde termijn moet antwoorden.

Hoe Yelp en andere reviews te verwijderen

Er zijn verschillende toonaangevende beoordelingssites waar ontevreden klanten beoordelingen plaatsen die schadelijk kunnen zijn voor een merk. Als je dit leest, weet je dat waarschijnlijk wel. Yelp-reviews zijn de meest voorkomende die bedrijfseigenaren willen verwijderen. Ze kunnen worden verwijderd wegens schending van de Servicevoorwaarden of door de persoon die de recensie oorspronkelijk heeft geplaatst.

Yelp-recensies kunnen worden gerapporteerd aan hun moderators. Maar Yelp zal normaal gesproken niet betrokken raken bij een feitelijk geschil. We hebben Yelp-recensies verwijderd door problemen aan te halen, zoals het feit dat de poster niet de persoon was die daadwerkelijk zaken deed met onze klant. Omdat het geen originele ervaringen waren, hebben de moderators van Yelp de beoordelingen verwijderd.

Reviews op Yelp kunnen worden gewijzigd door de persoon die ze heeft geplaatst. Maar dat is niet het geval voor andere beoordelingssites. Elk heeft een ander verwijderingsbeleid en moet van geval tot geval worden behandeld.

Veelgestelde vragen over zoekresultaten van Google verwijderen

Welke soorten dingen kunnen worden verwijderd uit de zoekresultaten van Google?

Schendingen van het Google-beleid, zoals afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen. Bepaalde financiële informatie. Afbeeldingen van handtekeningen. Vertrouwelijke persoonlijke medische dossiers. Inhoud die in strijd is met de wet. Auteursrechtschendingen met behulp van een DMCA-melding.

Waarom zou ik me zorgen maken over negatieve online inhoud?

Bijna 90% van alle online ervaringen begint met een zoekopdracht in een zoekmachine. Negatieve en lasterlijke inhoud in Google, Bing en andere zoekresultaten kan een enorme impact hebben op hoe consumenten een merk of individu waarnemen. In feite is 45% van de klanten in de VS van gedachten veranderd over zakendoen met een bedrijf vanwege negatieve zoekresultaten.

Wat moet ik doen als Google geen inhoud verwijdert?

Google zal de meeste inhoud niet verwijderen, maar als ze dat niet doen, zijn er andere opties om de zoekresultaten van Google te verwijderen. Het verwijderen van inhoud door de uitgever is de meest effectieve manier om negatieve zoekresultaten te verwijderen door de oorspronkelijke uitgever deze te laten verwijderen.

Hoe verwijder ik Yelp en andere reviews?

Yelp-reviews kunnen worden verwijderd wegens schendingen van de Servicevoorwaarden, of door de persoon die de review oorspronkelijk heeft geplaatst. Yelp-recensies kunnen worden gerapporteerd aan hun moderators, maar Yelp zal normaal gesproken niet betrokken raken bij een feitelijk geschil.

Plaats een reactie