Hoe lang duurt reputatiemanagement? Weken tot maanden.

[ad_1]

Een van de eerste vragen die we krijgen van de meeste van onze klanten op het gebied van reputatiemanagement is: “Hoe lang duurt reputatiemanagement?” (De volgende vraag is natuurlijk “Hoeveel kost ORM?”)

Hun bezorgdheid is begrijpelijk, aangezien meer dan 80% van de consumenten nu op Google zoekt voordat ze zaken doen met een bedrijf. Wat de eerste pagina van Google over uw bedrijf zegt, bepaalt in de praktijk hoe potentiële klanten en partners u zien. En daarom is het niet zo eenvoudig om te bepalen hoe lang het duurt om die eerste pagina te veroveren en de online reputatie van uw merk veilig te stellen.

Snel antwoord: Hoe lang duurt ORM?

  • Verhuizingen: ~1 week
  • Push-down zoekresultaten: gemiddeld 10 maanden
  • Verbeter online beoordelingen: ~2 weken

Langer antwoord

Bij Reputation X duurt een online reputatiemanagementproject gemiddeld zo’n tien maanden. Maar…

Maar dat is een enorm misleidend getal, want elke campagne is anders en er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Sommige reputatiemarketingcampagnes kunnen nooit als ‘klaar’ worden beschouwd, alleen verbeterd. Dit is waarom.

Tijdlijnen voor reputatiebeheer: belangrijke factoren om te overwegen

Verschillende factoren bepalen de lengte van een online reputatiemanagement (ORM) campagne. Totdat je ze begrijpt, onderschat je waarschijnlijk het werk dat wordt gedaan om het online sentiment te verbeteren. Laten we snel enkele van de belangrijkste factoren analyseren:

De bestaande online reputatie van een merk

De bestaande reputatie van een merk heeft een enorme impact op de algehele ORM-strategie. Als een merk al positief vertegenwoordigd is op de eerste pagina met zoekresultaten voor zijn belangrijkste zoekwoorden, is het relatief eenvoudiger om de resterende plaatsen te bemachtigen. Dit komt omdat die resultaten al “gezaghebbend” zijn. Het betekent dat er minder werk hoeft te worden verzet om ze te stimuleren en te beveiligen.

Download ons mogelijkhedendeck

Als uw doelzoekwoorden echter al negatieve artikelen, forumthreads of posts op sociale media in de topresultaten weergeven, zal er nogal wat werk nodig zijn om ze te verwijderen of uit het zicht te duwen. Dit is de reden waarom het soms beter is om helemaal niet op internet te zijn dan een negatieve online reputatie te hebben.

Hier is een geschatte tijdlijn die illustreert hoe lang een ORM-campagne kan duren op basis van hoeveel werk er moet worden gedaan:

Bestaande reputatie

Ca. Tijd

Verschrikkelijk

12+ maanden

Slechte

~12 maanden

Eerlijk

~9 maanden

Mooi zo

~6 maanden

Uitstekend

Het kost tijd om vanaf het begin een positieve reputatie op te bouwen, maar het is nog steeds gemakkelijker dan het tegengaan van negatieve inhoud die hoog scoort.

De sterkte van de concurrentie is ook een factor

Dit is waarschijnlijk de grootste factor die de complexiteit en lengte van een ORM-campagne bepaalt. Als er veel concurrentie is voor uw doelzoekwoorden en andere bedrijven zwaar investeren in SEO, SEM, linkbuilding en sociale media, dan wordt uw werk moeilijker.

De prioriteit van Google is om voor elk zoekwoord de meest relevante en kwalitatief hoogwaardige zoekresultaten weer te geven. Het gebruikt meer dan 200 rankingfactoren om de kwaliteit en de relevantie van elk zoekresultaat te bepalen.

Wanneer de concurrentie voor een bepaald zoekwoord hoog is, moet u uw concurrenten op zoveel mogelijk van die 200 factoren overtreffen.

Hieronder staat een grafiek die bij benadering het verschil laat zien in middelen die nodig zijn om de merkreputatie te verbeteren, rekening houdend met de relatieve sterkte van concurrerende online resultaten:

Sterkte van online concurrentie

Bronvermenigvuldiger

Heel sterk

5x

Krachtig

4x

Gemiddeld

2x

Zwak

1x

Links maken de concurrentie sterk

Het linkprofiel van een site is een van de belangrijkste overwegingen van Google bij het rangschikken van inhoud. Wanneer andere hoogwaardige en betrouwbare websites naar uw inhoud linken, beschouwt Google dit als een blijk van vertrouwen. Daarom is het aantal hoogwaardige backlinks dat naar uw site verwijst meestal rechtstreeks gerelateerd aan uw positie in de zoekresultaten.

Maar het verkrijgen van deze links is niet zo eenvoudig als vroeger.

Een paar jaar geleden kon je eenvoudig een paar honderd backlinks in bulk kopen en binnen enkele dagen bovenaan de zoekresultaten komen. Maar als u vandaag dezelfde strategie volgt, kunt u worden bestraft of zelfs op de zwarte lijst worden gezet.

Tegenwoordig vereist het verkrijgen van backlinks van autoriteitssites een complete strategie voor linkbuilding. Het kan maanden duren en duizenden dollars per backlink kosten voor de meest uitdagende typen.

En zelfs als u een link krijgt van een site met een hoge autoriteit, is er geen garantie dat Google deze daadwerkelijk zal indexeren en als onderdeel van uw linkprofiel zal beschouwen.

Kortom, als de concurrentie groot is, kost het tijd om naar de top van de zoekresultaten te komen, daarom moet je geduld hebben.

Contentmarketinginspanningen en het merkverhaal

Een sterk positief verhaal is de beste tool voor reputatiemanagement.

Een goede contentmarketingstrategie vertelt een boeiend verhaal. Het probleem is dat merken die zich bezighouden met reputatiemanagement meestal een probleem hebben met hun bestaande verhaal. Bij Reputation X noemen we dit graag de “merkmythologie”. De mythologie omdraaien kan moeilijk zijn.

Een goed ontworpen en overtuigende contentmarketingstrategie kan een groot verschil maken in de kosten om het online sentiment over het merk te verbeteren. Denk er zo over, als het verhaal meeslepend en positief is, kan het viraal gaan, of er dichtbij komen. Wanneer dat gebeurt, verbeteren andere mensen de reputatie van het merk voor jou omdat ze gratis content voor het merk delen en creëren.

De onderstaande grafiek laat bijvoorbeeld zien hoe de kosten zich vermenigvuldigen in een omgekeerd tempo ten opzichte van de kwaliteit en kwantiteit van de bestaande contentmarketinginspanningen. Hoe beter de marketinginspanning (en kwaliteit van het verhaal) ten opzichte van concurrerende online content, hoe lager de kosten voor merkreputatiebeheerdiensten.

Contentmarketing

Kostenvermenigvuldiger

Heel sterk

0x

Krachtig

1x

Gemiddeld

2x

Zwak

3x

Met andere woorden, als een merk dat zich bezighoudt met online reputatiemanagement een minder dan boeiend verhaal heeft en een kleine of niet-bestaande contentvoetafdruk online, zal de campagne veel moeilijker zijn. Maar als een merk een boeiend verhaal heeft, is het makkelijker om mensen ertoe te brengen er geweldige content omheen te maken. Gemakkelijker betekent dat er minder middelen nodig zijn en dat de kosten lager zijn.

Onthoud: het beste wat een merk kan doen, is een sterk verhaal hebben dat mensen, bloggers en journalisten willen delen en er content omheen willen creëren.

Een ander voordeel is dat sites met superieure inhoud zelfs de top van de zoekladder kunnen bereiken met minder backlinks dan hun concurrenten, omdat sites die naar binnen linken vaak van betere kwaliteit zijn.

Bestaande online middelen en profielen

Behalve uw eigen website en blog, zijn er verschillende belangrijke online platforms waar u uw merknaam moet beveiligen. Als je nog geen goed beheerde en bevolkte profielen hebt op Facebook, Twitter, Instagram, Google+, LinkedIn, Pinterest en verschillende andere belangrijke sociale-mediaplatforms, moet je investeren in het bouwen ervan voordat ze een positieve rol kunnen spelen in uw ORM-strategie.

SEO-bereik en influencer-marketing

Een ander belangrijk aspect van ORM is het bereiken van de belangrijkste beïnvloeders en opiniemakers in uw niche om hen te betrekken bij het opbouwen van uw online reputatie.

Influencermarketing is de afgelopen jaren een enorme business geworden vanwege de impact die online influencers hebben op het consumentengedrag. Bedrijven investeren honderdduizenden dollars in het betrekken van micro-influencers die populair zijn in kleine subniches.

Door deze influencers aan boord te krijgen met uw ORM-strategie, kunt u uw voortgang versnellen en kunt u sneller betere resultaten behalen.

Er is een vertraging van 10 tot 12 weken tussen het uitvoeren van SEO en het zien van resultaten.

De vertragingstijd van zoekmachines

Er is een vertraging van 10 tot 12 weken tussen het uitvoeren van SEO en het zien van resultaten. SEO staat voor Search Engine Optimization. Deze schatting is slechts een gemiddelde en uw kilometerstand kan variëren. De beste reputatiemanagementbedrijven ondersteunen hun inhoud en public relations werken met sterke zoekmachineoptimalisatie. Ze gebruiken SEO-outreach-technieken om uitgevers ertoe te brengen positieve inhoud te vermelden, te citeren en ernaar te linken. Die links worden uiteindelijk door Google herkend. Maar om de SEO-inspanningen weerspiegeld te zien in zoekresultaten, is een beetje geduld nodig.

Hoe lang duurt beoordelingsbeheer?

Ethisch online beoordelingsbeheer moet ongeveer met dezelfde snelheid verlopen als normale beoordelingen in het verleden. Anders gezegd: als een bedrijf in het verleden gemiddeld vijf beoordelingen per week heeft gekregen, moet ongeveer dezelfde tijd worden genomen voor nieuwe beoordelingen. Dit is om ervoor te zorgen dat nieuwe beoordelingen niet worden gemarkeerd. Als er plotseling veel recensies verschijnen, kan dit onnatuurlijk lijken voor het beoordelen van sites zoals Yelp. De beoordelingen zijn waarschijnlijk verborgen, ook al zijn ze echt. Het ziet er gewoon raar uit om veel beoordelingen in één keer te zien verschijnen. Houd er rekening mee dat als je al tien reviews hebt, het minder tijd kost dan als je al 500 reviews hebt.

Afsluiten

Zoals uit dit bericht blijkt, zijn er gewoon te veel variabelen betrokken bij een ORM-strategie om precies te bepalen wanneer u resultaten kunt gaan zien. Het antwoord hangt sterk af van de bestaande reputatie van uw merk en de concurrentie in uw branche, de volwassenheid van de contentstrategie, de kwaliteit van het merkverhaal en factoren voor zoekmachineoptimalisatie. Neem vandaag nog contact met ons op als u meer informatie wilt over onze reputatiemanagementstrategie of een mogelijke tijdlijn voor uw project wilt bespreken.

Plaats een reactie