Hoe webpagina’s van Google te verwijderen wegens inbreuk op het auteursrecht

[ad_1]

Google houdt een vrij korte lijst bij van de soorten inhoud die het uit de zoekresultaten zal verwijderen. Naast illegale of beschermde informatie zoals afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen, bepaalde medische en financiële informatie en identificatie door de overheid, is een daarvan intellectueel eigendom. Dit omvat handelsmerken, auteursrechten, patenten, handelsgeheimen en andere eigendomsrechten.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat Google beschouwt als vaak verduisterde auteursrechtelijk beschermde inhoud:

  • Cover art voor muziekalbums, videogames en boeken
  • Muziek- of filmfragmenten
  • Marketingafbeeldingen uit films, televisie of videogames
  • Kunstwerken of afbeeldingen uit stripboeken, tekenfilms, films, muziekvideo’s of televisie

Het aantal verwijderingen van Google-zoekresultaten is in de loop der jaren exponentieel gegroeid. Naarmate Google meer inhoud indexeert en mensen meer afhankelijk zijn van zoekresultaten, stijgen de verzoeken om deze resultaten te verwijderen. Op elk moment kan Google miljarden verzoeken verwerken.

inhoud verwijderen van gegevens

Wat is het auteursrecht?

Recht uit de mond van het paard (de regering van de Verenigde Staten): Copyright dient als uw bescherming tegen diefstal van uw intellectuele eigendom.

“Auteursrecht is een vorm van bescherming die is gebaseerd op de Amerikaanse grondwet en bij wet wordt verleend voor originele werken van auteurschap die zijn vastgelegd in een tastbaar medium van expressie. Het auteursrecht dekt zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde werken.”

Voor een volledige lijst van beschermde eigendommen, zie de Amerikaanse auteursrecht pdf. Er zijn mensen, vooral in de online wereld, die deze bescherming niet lijken te respecteren en op internet vinden veel schendingen van het auteursrecht plaats.

Schendingen van auteursrechten komen vaak voor

Veel overtredingen vinden plaats zonder te beseffen dat de diefstal plaatsvond. Misschien plaatst een vriend van je bijvoorbeeld een quote op een foto die je leuk vindt. Omdat je het zo leuk vindt, wil je het met je vrienden delen.

Dus je deelt het bericht van je vriend op je sociale media. Als de originele bron van de afbeelding auteursrechtelijk beschermd was, gefeliciteerd! Mogelijk heb je zojuist inbreuk gemaakt op iemands auteursrecht.

Auteursrechtelijk beschermde inhoud verwijderen uit zoekopdrachten

Laten we ons een ander scenario voorstellen waarin: uw auteursrechten worden geschonden. Stel dat u een blogbericht hebt geschreven dat iemand op zijn blog heeft geplaatst zonder uw toestemming of enige toeschrijving aan u.

Misschien is hun blog beter doorzoekbaar, en dus wanneer iemand naar het onderwerp van de blog zoekt, staat zijn bericht bovenaan de resultaten, waardoor het lijkt alsof hij/zij de inhoud heeft geschreven en bezit, en niet jij.

Om voor de hand liggende redenen is dit een groot probleem voor u. De eerste stap om de inhoud uit de zoekresultaten te verwijderen, is contact opnemen met de uitgever en deze de inhoud laten verwijderen, niet de zoekmachine. De zoekmachine is niet de eigenaar van de inhoud en ze publiceren ook geen inhoud op hun site.

U moet dus eerst ontdekken wie de uitgever van de inhoud is. Het is niet de blogauteur, maar de host van de blog waarmee je contact moet opnemen. Na het vinden van de uitgever met behulp van een site zoals WhoIsHostingThis.com, kunt u contact met hen opnemen met een link naar de originele inhoud met publicatiedatums en een bewijs dat u de eigenaar van de inhoud bent. Wees altijd professioneel en duidelijk in uw verzoeken.

Veel sites zullen de inhoud verwijderen omdat ze hun eigen reputatie waarderen en niet gezien willen worden als dieven van intellectueel eigendom. Dit is ook vaak het geval voor nieuws- of bedrijfssites, die een groot deel van hun lezerspubliek baseren op authenticiteit en eerlijkheid. U kunt echter sites tegenkomen die niet voldoen. Vaak bevinden ze zich in andere landen dan de VS en hebben ze niet het gevoel dat ze hieraan moeten voldoen of dat ze buiten het bereik van de wet vallen.

pexels-katoenbro-7350921Zoekresultaten van Google verwijderen wegens copyright

Als de uitgever van het auteursrechtelijk beschermde materiaal niet aan uw verzoeken voldoet, zijn er andere manieren om met de inhoud om te gaan. Google werkt regelmatig met mensen om te helpen inhoud verwijderen van hun zoekresultaten, met name voor legitieme inbreuk op het auteursrecht.

Houd er rekening mee dat Google het eigenlijke materiaal niet verwijdert. Het verwijdert het alleen uit de zoekresultaten en als iemand de originele pagina bezoekt die het inbreukmakende materiaal host, is het nog steeds aanwezig en toegankelijk.

De zoekresultaten van Google laten verwijderen door een Digital Millennium Copyright Act (DMCA) klacht tegen de site via Google is een effectieve manier om hiermee om te gaan. Vanwege de omvang van Google en de andere bedrijven die het bezit en exploiteert, kan dit ook worden gebruikt voor zijn dochterondernemingen zoals YouTube en Blogger.

Wat is de Digital Millennium Copyright Act (DMCA)?

Geslaagd in 1998, te Digital Millennium Copyright Act (DMCA) is een federale wet die is ontworpen om: auteursrechthouders beschermen tegen online diefstal als gevolg van de verspreiding of reproductie van hun werken zonder toestemming. De DMCA heeft niet alleen betrekking op afbeeldingen, maar ook op muziek, films, schrijven en alle intellectuele eigendom waarop copyright rust.

De wet staat degenen die denken dat hun auteursrechten zijn geschonden toe om een ​​verzoek in te dienen dat bekend staat als een “verwijderingsverzoek” bij internetentiteiten zoals Google. De wet voorziet ook in vrijstellingen van directe en indirecte aansprakelijkheid voor Internet Service Providers en andere digitale bedrijven.

Google stelt voor dat je jezelf drie vragen stelt voordat je een dossier indient:

  • Bent u de auteursrechthebbende van het werk?
  • Heb je toestemming voor al het materiaal van derden dat in het werk wordt gebruikt van de juiste auteursrechteigenaar(s)?
  • Moet uw gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal worden beschouwd als redelijk gebruik, eerlijke handel of in aanmerking komen voor een uitzondering onder de toepasselijke auteursrechtwet?

Google heeft een DMCA-dashboard waarmee u de klacht kunt indienen. U moet een Google-account hebben om de klacht in te dienen, en afgezien van de details van de indiening, is dat alle informatie die u nodig heeft.

Om gebruikers te laten zien wat wel en niet uitvoerbaar is, somt Google zelfs enkele gevallen op waarin ze hadden geweigerd het materiaal te verwijderen:

  • Een rijschool diende een verzoek in tegen een andere school omdat ze “een alfabetische lijst hadden gekopieerd van steden en regio’s waar het onderwijs werd aangeboden”..”
  • In een ander geval beweerde een vrouw dat haar naam auteursrechtelijk beschermd was en daarom uit de geposte rechtbankverslagen moest worden verwijderd.
  • Een Amerikaans bedrijf heeft een verzoek ingediend om zoekresultaten te verwijderen die zijn gekoppeld aan blogberichten van een werknemer over onrechtvaardige en oneerlijke behandeling.

Als een verwijderingsverzoek succesvol is, maar de website-eigenaar die het materiaal in kwestie heeft gehost, meent dat hij geen ongelijk had, kan hij een tegenvordering indienen. Als Google van mening is dat de oorspronkelijke beslissing onjuist was, zullen ze de link herstellen.

Een juridische claim indienen

Een andere optie is een wettelijk verwijderingsverzoek van Google waarin zij de inhoud van de inhoud beoordelen wettigheid en verwijder het uit de zoekresultaten op basis van die criteria. Wetten variëren op basis van land of gebied. Een gerechtelijk bevel van een rechter weegt vaak veel zwaarder dan dat van een advocaat of een particulier. Maar het spelen van de proceskaart is altijd een moeilijke beslissing, dus zorg ervoor dat u dit met uw wettelijke vertegenwoordigers bespreekt en neem de situatie zeer serieus voordat u die weg inslaat.

Als u vragen heeft over inbreuk op het auteursrecht of meer wilt weten over: online reputatiemanagementdiensten, laat het ons weten. Wij zijn geen advocaten, maar als je er een nodig hebt, kunnen we misschien een aanbeveling doen of alternatieve manieren vinden om met auteursrechtproblemen om te gaan. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen over auteursrechtschending

Wat is het auteursrecht?

Copyright dient als uw bescherming tegen diefstal van uw intellectuele eigendom. De Amerikaanse regering definieert het als: een vorm van bescherming die is gebaseerd op de Amerikaanse grondwet en bij wet wordt verleend voor originele werken van auteurschap die zijn vastgelegd in een tastbaar medium van expressie. Het auteursrecht omvat zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde werken.

Hoe zorg ik ervoor dat inbreukmakend geschreven materiaal, zoals blogs, wordt verwijderd?

Zoek uit wie de uitgever van de site is en neem contact met hen op. Leg op een professionele manier de situatie uit, toon uw bewijs en verzoek dat ze het inbreukmakende materiaal verwijderen. Als dit niet werkt, wendt u zich dan tot Google en dient u een verwijderingsverzoek in.

Hoe verwijder ik auteursrechtelijk beschermde inhoud van Google?

U kunt zoekresultaten van Google verwijderen door een Digital Millennium Copyright Act (DMCA) klacht tegen de site. Google heeft een DMCA-dashboard waarmee u de klacht kunt indienen.

Wat is de Digital Millennium Copyright Act?

De DMCA is een Amerikaanse federale wet die individuen en hun digitale eigendommen beschermt tegen online diefstal en misbruik. De passage stelde mensen in staat om verwijderingsverzoeken in te dienen bij bedrijven zoals Google in het geval van inbreuken op het auteursrecht.

Welke soorten dingen kunnen worden verwijderd uit de zoekresultaten van Google?

Naast auteursrechtschendingen in combinatie met de DMCA, omvatten schendingen van het Google-beleid items die de wet overtreden, zoals afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen, bepaalde financiële informatie en overheidsidentificatie, evenals afbeeldingen van handtekeningen en vertrouwelijke persoonlijke medische dossiers.

Let op: Reputatie X is geen advocatenkantoor.

Plaats een reactie