Hulpprogramma’s voor online reputatiebeheer

[ad_1]

Tools die worden gebruikt in campagnes voor reputatiebeheer

Tools voor online reputatiebeheer (ORM) kunnen worden opgesplitst in monitoringtools die u vertellen wanneer zich een probleem voordoet. Het tweede type ORM-tool is het soort dat u helpt een probleem op te lossen als het eenmaal is opgetreden.

De overgrote meerderheid van reputatiegerelateerde tools kan worden gecategoriseerd als monitoring-/luistertools. Tools die je daadwerkelijk helpen je reputatie te verbeteren, richten zich vooral op het verbeteren van online reviews. Er zijn zeer weinig (misschien nul) software-opties om online reputatie te herstellen.

Om de online reputatie echt te verbeteren of te herstellen, zijn vaardigheden nodig die geen enkele software kan evenaren, hoewel dit op een bepaald moment in de toekomst kan gebeuren. We hebben hieronder de tools voor monitoring, outreach en publicatie opgesplitst:

Tools voor monitoring, outreach, analyse en publicatie

U kunt het belang van uw online reputatie nooit onderschatten. Van wie u op internet vindt tot of ze besluiten zaken met u te doen, het beeld dat wordt weergegeven wanneer uw naam of bedrijf in een zoekmachine wordt ingetypt, heeft een aanzienlijke macht om u schade te berokkenen.

Het positief houden van dat imago is cruciaal voor uw succes op de lange termijn, maar het vergt veel zorg en aandacht. Er zijn verschillende aanvalsmiddelen om uw online imago te controleren, maar ze vallen allemaal in een van een verschillende reeks categorieën:

 • Toezicht houden
 • outreach
 • Analyse
 • publiceren

Reputatiebewaking

Dit is software die online merkvermeldingen bijhoudt. Dit kan variëren van het scannen van zoekresultaten en reviewpagina’s tot het zoeken naar vermeldingen in artikelen of andere websites. Deze tools stroomlijnen het proces van het monitoren van uw online aanwezigheid en informeren u wanneer uw naam opduikt.

 • TalkWalker: We gebruiken TalkWalker en zijn er dol op. Het vindt veel dingen en er is ook een gratis versie!
 • Google Alerts: Met de gratis service van Google kun je waarschuwingen instellen voor elke gewenste term, maar het is veel inferieur aan TalkWalker.
 • Brandseye: ontvang meldingen over vermeldingen, volg gegevens en maak naadloos vergelijkingen met uw eigen interne gegevens.
 • Yext: Bezorgd over onjuiste informatie? Met Yext kun je eenvoudig je vermeldingen op sites zoals Yelp en lokale directory’s volgen en beheren.

Monitoring van sociale media

Dit type software, ook wel ‘luisterhulpmiddelen’ genoemd, fungeert als uw ogen en oren en controleert pagina’s op sociale media (in tegenstelling tot zoekresultaten) op vermeldingen van u of de naam van uw bedrijf.

 • Naymz: De ingebouwde RepScore-tool houdt uw sociale invloed op verschillende sociale-mediaplatforms nauwlettend bij om u te helpen uw bereik te vergroten en toezicht te houden op uw vermeldingen.
 • Trackur: ontvang direct een melding wanneer je wordt genoemd op een social media-pagina. Met geïntegreerde analyses kunt u trends volgen en analyseren voor maximaal voordeel.
 • Hootsuite: met deze tool kun je vermeldingen op sociale-mediaplatforms volgen en inhoud van je eigen pagina’s plaatsen en plannen.
 • SocialMention: een gratis service waarmee u een naam of trefwoord kunt typen en alle relevante vermeldingen op sociale media kunt scannen.

SEO-analysetools

tool-logos.jpg

SEO-tools zijn nodig bij het uitvoeren van een reputatieopbouw- of reparatieproject. Moz, SEM Rush, Schreeuwende Kikker, en Majestueus zijn allemaal bekende tools voor het optimaliseren van websites voor meer SEO-functionaliteit.

Outreach-tools

Projecten voor kwaliteitsverbetering van de reputatie omvatten altijd outreach. Uitgevers zijn hongerig naar inhoud, maar het vinden van de juiste uitgevers en contact met hen kan een uitdaging zijn. Hulpmiddelen zoals Smeltwater en besluit neem het giswerk weg en maak het hele proces gemakkelijker.

Publicatietools

De meeste uitgevers plaatsen zelf inhoud, maar sommigen beheren veel websites over verschillende onderwerpen. Sommige sites pushen inhoud via syndicatie naar veel grotere netwerken. outbrain is een goed voorbeeld van dit type publicatietool dat inhoud naar een zeer groot aantal sites pusht.

Laat je niet overweldigen door internet. Neem de controle over uw imago – geen PR-team vereist! Neem vandaag nog contact met ons op om te praten over hoe we werken: Reputatie X kan uw uitdagingen aan.

Grote en kleine bedrijven kunnen profiteren van de hierboven genoemde software-opties. Deze tools kunnen zelfs dienen als een van uw meest effectieve middelen. De programma’s kunnen constant voor u werken toezicht houden het web voor vermeldingen en om u te helpen reageren waar en wanneer dat gepast is. Ze kunnen ook ongelooflijk effectief zijn voor het verzamelen van aanvullende beoordelingen en vermeldingen.

Tools voor online reputatiebeheer

Wat zijn de verschillende soorten tools voor reputatiebewaking?

Er zijn verschillende tools voor het bewaken van uw online imago, maar ze vallen allemaal in een van een afzonderlijke reeks categorieën: monitoring, outreach, analyse en publicatie.

Wat zijn tools voor reputatiebewaking?

Reputatiemonitoringtools kunnen variëren van het scannen van zoekresultaten en beoordelingspagina’s tot het zoeken naar vermeldingen in artikelen of andere websites. Deze tools stroomlijnen het proces van het monitoren van uw online aanwezigheid en informeren u wanneer uw naam opduikt.

Wat zijn monitoringtools voor sociale media?

Ook wel luisterhulpmiddelen genoemd, monitoringtools voor sociale media fungeren als uw ogen en oren en controleren sociale-mediapagina’s op vermeldingen van u of de naam van uw bedrijf.

Plaats een reactie