Iemand die je online vervuilt? Hier leest u hoe u ze kunt identificeren

[ad_1]

Het is niet altijd gemakkelijk om op te sporen wie u online belastert, maar enkele tips en trucs kunnen helpen. De sleutel is het gebruik van tools en strategieën om identificerende informatie over de anonieme poster te verzamelen. Het vinden van hun e-mailadres en IP-adres is een goed begin.

Hoogtepunten:

 • Het is gemakkelijk geworden voor mensen om anoniem valse en schadelijke dingen over u of uw bedrijf online te plaatsen.
 • U kunt erachter komen wie u online heeft belasterd, zelfs als ze anoniem posten.
 • Er zijn tools en tactieken beschikbaar om informatie te achterhalen die de lasterlijke persoon identificeert.

Wie kan er online negatieve inhoud over u creëren?

Het is een al te vaak voorkomend verschijnsel. U ziet iets onwaars en schadelijks over u of uw bedrijf dat iemand online heeft geplaatst. Anoniem.

Als je meteen wilt weten wie de persoon is die je zojuist online heeft belasterd, ben je niet de enige. Een goede reputatie is belangrijk en kost tijd om op te bouwen, en niemand vindt het leuk als er onterecht modder naar hem wordt geslingerd.

Het is heel gemakkelijk geworden voor mensen om anoniem negatieve, reputatieschadelijke inhoud online te plaatsen, maar het is ook mogelijk om deze prullenbak te volgen als je weet wat je doet.

Als je wilt vind wie je online belastertblijf lezen.

Plaatsen om te zoeken naar lasterlijke opmerkingen over u, uw bedrijf, enz…

Er zijn veel plaatsen online waar mensen dingen over je kunnen zeggen.

 • Online prikborden (dwz Yahoo Finance Board)
 • Nieuwe URL’s (bijvoorbeeld YourCompanySucks.com)
 • E-mails naar werknemers, klanten en concurrenten
 • Wikipedia-artikelen

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop lasterlijke opmerkingen over u of uw bedrijf kunnen verschijnen, en deze opmerkingen kunnen (en zullen vaak) worden gemaakt een nep en anoniem e-mailadres of schermnaam gebruiken.

Negatieve informatie online volgen

Zelfs als een laster zich bedrieglijk verbergt achter een anonieme e-mail of schermnaam, zijn er nog steeds manieren om ze op te sporen en een einde te maken aan hun onzin.

Het eerste dat u wilt doen, is bevestigen tot wie het e-mailadres behoort dat achter de lasterlijke opmerkingen zit. Een manier om dit te doen is door een online tool genaamd Spokeo Reverse Email Lookup te gebruiken.

Omgekeerde e-mail zoeken

Eenmaal geregistreerd voor deze service, duikt Spokeo diep in het web en doorzoekt alles, van blogs tot sociale netwerksites tot websites voor het delen van foto’s en nog veel meer – allemaal om te bevestigen of het e-mailadres actief is.

Spokeo sociale media

Soms gebruikt de persoon die lasterlijke opmerkingen plaatst een oud e-mailadres of heeft hij een pseudo-adres dat hij voor meerdere accounts gebruikt. Als ze dit soort e-mailadres gebruiken, is dat niet het geval ten volle anoniem, kan een eenvoudig Spokeo-rapport (als u de kosten van $ 1,95 betaalt) uw dader onthullen en uw zoektocht beëindigen.

Zelfs zonder het betaalde niveau zal een tool als Spokeo onthullen of het e-mailadres dat is gekoppeld aan de lasterlijke opmerkingen, een actief e-mailadres is dat is gekoppeld aan een echt persoon. Het zal u echter niet één van de dingen vertellen die u moet weten. Dat is de IP adres.

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een unieke identificatiecode voor een elektronisch communicatieapparaat dat gebruikmaakt van internet of een lokaal netwerk. IP staat voor “Internet Protocol”, wat de set regels is die de gegevens regelen die vanaf deze apparaten worden verzonden.

IP-adressen in één oogopslag:

 • Elke host op een TCP/IP-netwerk is uniek geïdentificeerd op de IP-laag met een adres
 • Een IP-adres (Internet Protocol) specificeert de locatie van een host of client op internet, of een beste schatting
 • Het IP-adres is ook bekend als Protocoladres
 • Het IPv4-adres is 32 bits lang

Een IP-adres maakt deel uit van een apparaatvingerafdruk waarmee u uw prullenbak kunt vangen. Het kan de geografische locatie van een apparaat onthullen binnen een bepaald bereik. Het kan ook apparaatinformatie onthullen, zoals de internetprovider die wordt gebruikt. Met een IP-adres kunt u met een nauwkeurigheid van ongeveer 81% een locatie lokaliseren die zich binnen een straal van 40 kilometer van het lasterlijke apparaat bevindt.

IP-adres locatie afbeelding

Wat is een apparaatvingerafdruk?

Een apparaatvingerafdruk is een manier om een ​​apparaat of browser te identificeren door unieke informatie over de configuratie te verzamelen. U kunt soms een profiel maken van de persoon die u belastert door specifieke gegevenspunten over hun apparaat en gebruik te gebruiken.

Deze datapunten omvatten:

 • IP adres
 • Browser-plug-ins geïnstalleerd
 • Tijdzone
 • Geïnstalleerde lettertypen
 • Tijdstempel
 • Flash-gegevens van Flash-plug-in
 • HTTP-verzoekheaders
 • Silverlight-gegevens
 • User-agent-tekenreeks
 • Mime-types

Apparaatvingerafdruktrackers zijn stukjes code die al deze verschillende stukjes informatie verzamelen en rapporteren en deze samenvoegen om individuen op verschillende websites of webpagina’s. Deze unieke vingerafdruk zorgt voor meer geavanceerde tracking dan alleen cookies ooit zouden kunnen bieden. Op dit moment weet je misschien niet de naam van je hater, maar je weet alles over hun lasterapparaat.

Iemands IP-adres vinden

Er zijn talloze manieren om een ​​IP-adres te achterhalen, maar het is niet altijd gemakkelijk en soms kan er een dagvaarding voor nodig zijn. Bijvoorbeeld, als iemand je Wikipedia-pagina anoniem verandert en belastert u of uw bedrijf, zal toegang tot het IP-adres afhankelijk zijn van een paar dingen.

Wikipedia-tracking

Als de dader inlogde op Wikipedia maar een nepaccount, zal hun IP-adres zichtbaar zijn voor Wikipedia en alleen voor u verkrijgbaar zijn door een dagvaarding. Als ze echter je Wikipedia-pagina bewerkt maar niet heeft ingelogd, zal hun bewerking anoniem zijn, maar hun IP-adres zal openbaar worden gemaakt.

Als u een lasterlijke verklaring ontvangt die niet op Wikipedia staat, zijn er ook andere manieren om het IP-adres van uw doelwit te vinden.

Snoop via e-mail

Als je het e-mailadres van de persoon hebt, maar je hebt meer informatie nodig dan het type dat wordt geleverd door een service als Spokeo, kun je de persoon een e-mail sturen met een tool genaamd LeesMelden.

lees informeren

Wanneer u een e-mail verzendt met ReadNotify, zal de service volgen wie de e-mail opent en u een schat aan informatie verstrekken, waaronder het IP-adres.

Zodra uw e-mail is geopend, stuurt ReadNotify u automatisch en discreet een momentopname terug van:

 • Het IP-adres van de ontvanger
 • De datum en tijd waarop het bericht is geopend
 • De locatie van de ontvanger (volgens hun ISP-stad / gemeente)
 • Een kaart van de locatie
 • Het schijnbare e-mailadres waarmee het is geopend (indien beschikbaar)
 • Verwijzingsgegevens (dwz indien geopend via webmail, enz.)
 • URL-klikken
 • Hoe lang de e-mail is gelezen
 • Hoe vaak uw e-mail is geopend
 • Als uw e-mail is doorgestuurd naar of geopend op een andere computer

Onthoud dat u de persoon niet de hele e-mail hoeft te laten lezen of op een link hoeft te klikken; je hebt ze alleen nodig om de e-mail te openen – dat is de sleutel. Je wilt ze raken met een onderwerpregel die genoeg nieuwsgierigheid wekt dat ze het niet kunnen laten om hem te openen.

Wees creatief en lever een onderwerpregel die een hoge open rate aantrekt. Probeer misschien iets als: “Ik weet wie je bent”, of “Ik heb je nu…” Bijna de helft van de e-mailontvangers besluit een e-mail te openen op basis van de onderwerpregel. Dit soort onderwerpregels is vergelijkbaar met clickbait.

Honeytrap-websites

Als je een link plaatst naar een “honingval” website in uw ReadNotify-e-mail of voeg een document toe aan de e-mail, en de ontvanger klikt op de link of opent de bijlage, kunt u nog meer nuttige informatie over hen en hun locatie krijgen.

Een honeytrap-website is een site die wordt gebruikt om een ​​doelwit te verleiden en te lokken door te lijken alsof het iets heeft dat het doelwit wil. Het eindspel van de honeytrap is om de identiteit of identificerende informatie van het doelwit te achterhalen. Zodra het doelwit op de site landt, komt allerlei informatie over hen onmiddellijk beschikbaar – het doelwit heeft nu zijn identiteit onthuld.

documenttracker

Als je je lasteraar niet kunt laten reageren op een vervalste e-mail, kun je proberen de link naar je honeytrap op een andere manier voor hen te krijgen.

Opmerkingen gebruiken om iemand te vinden

Je zou de link kunnen plaatsen in een opmerking die je schrijft in het opmerkingengedeelte van de oorspronkelijke lasterlijke post. Op sommige platforms kun je reacties achterlaten, op andere niet. Een paar laten je zelfs een poster rechtstreeks een bericht sturen. Probeer in deze gevallen de haak te lokken met een “verontschuldiging” of een ander soort lokbericht.

Het is niet zo moeilijk om je honeytrap-blog op te zetten. Reputatie X heeft hiermee succes gehad iets voor klanten. Het vereist eenvoudigweg het opzetten van een blog met behulp van een hostingservice zoals GoDaddy, WordPress, SquareSpace, enz. Door software voor het volgen van IP-adressen zoals StatCounter op uw site kunt u de informatie krijgen die u nodig hebt van degenen die u bezoeken.

De sleutel tot een honeytrap-website is om een ​​Noindex-tag op de site te plaatsen, zodat zoekmachines deze niet kunnen crawlen. Op die manier zal de site niet door veel of geen mensen worden bezocht. De enige persoon die de site bezoekt, is uw doelwit.

stat teller

Aangezien de identiteit van uw doelwit de enige is die u wilt, is het doel om de honeytrap-link alleen voor hen te krijgen, zodat u geen andere mensen heeft die uw site bezoeken en uw zoekopdracht vertroebelen. Daarom wil je de link alleen sturen naar het e-mailadres waarvan je hebt geverifieerd dat het verbonden is met de persoon die de lasterlijke opmerkingen heeft gemaakt. Evenzo wilt u ze alleen berichten sturen/beantwoorden op sociale netwerkplatforms en prikborden waarvan u weet dat ze aan dat geverifieerde e-mailadres zijn gekoppeld.

Je hebt dus een IP-adres. Wat nu?

Zoals eerder vermeld, geeft een IP-adres u niet de exacte locatie van uw doelwit, maar het brengt u vaak dichtbij. Om eerlijk te zijn, soms is het IP nutteloos omdat bedrijven die IP-locaties volgen niet altijd weten waar de gebruiker is en in plaats daarvan het exacte centrum van een land zullen gebruiken, zoals in het geval van sommige ongelukkige mensen die in het precieze centrum van de Verenigde Staten.

Een manier waarop u de zoekopdracht mogelijk snel kunt beëindigen, is als de bron van de lasterlijke opmerkingen in uw eigen bedrijf ligt. Om dit uit te zoeken, kunt u deze methoden tijdens kantooruren proberen. Als je lasteraar een interne bron is die graag persoonlijke e-mails checkt tijdens het werk, kun je ze op heterdaad betrappen.

Als u een IP-adres verkrijgt dat door de server van uw bedrijf wordt gebruikt, heeft u uw zoekopdracht beperkt tot alleen uw kantoor, wat misschien alles is wat u nodig heeft om de zaak te sluiten. Uw bedrijf zou wettelijke rechten hebben om meer informatie van een intern IP-adres te verkrijgen dan wanneer u gewoon een van de bovengenoemde IP-adrestrackingtools zou gebruiken.

Wat kunt u doen als een IP-adres niet beschikbaar is?

Een onderzoek naar wie belastert jou online is veel gemakkelijker als er een IP-adres beschikbaar is. Soms is het IP-adres van een apparaat echter verborgen achter een persoonlijke ISP of door de gebruiker met a volmacht of TOR.

In deze gevallen moet je creatief zijn en een manier vinden om je lasteraar ertoe te brengen een document te posten of te sturen (zoals een .pdf, .doc, .xls, .pps of .ppt). Deze bestandstypen bevatten verborgen metadata die kunnen helpen bij het lokaliseren of identificeren van uw doelwit.

Weinigen verdienen het dat hun zuurverdiende persoonlijke merk- of bedrijfsreputatie door de modder wordt gesleept. Als iemand je online belastert, weet dan dat er stappen zijn die je kunt nemen om erachter te komen wie ze zijn.

Veelgestelde vragen over het identificeren van wie u online belastert

Wie kan er online negatieve inhoud over u creëren?

Plaatsen om te zoeken naar lasterlijke opmerkingen over u, uw bedrijf, enz… zijn onder meer:

 • Online prikbord (dwz Yahoo Finance Board)
 • Nieuwe URL’s (bijvoorbeeld YourCompanySucks.com)
 • E-mails naar werknemers, klanten en concurrenten
 • Wikipedia-artikelen

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een unieke identificatiecode voor een elektronisch communicatieapparaat dat gebruikmaakt van internet of een lokaal netwerk. IP staat voor Internet Protocol, de set regels die de gegevens regelen die vanaf deze apparaten worden verzonden.

Wat is een apparaatvingerafdruk?

Een apparaatvingerafdruk is een manier om een ​​apparaat of browser te identificeren door unieke informatie over de configuratie te verzamelen. Door specifieke gegevenspunten over hun apparaat te gebruiken, kunt u een beeld creëren van de persoon die u belastert.

Voorbeelden van gegevenspunten voor vingerafdrukken van apparaten zijn:

 • IP adres
 • Browser-plug-ins geïnstalleerd
 • Tijdzone
 • Geïnstalleerde lettertypen
 • Tijdstempel
 • Flash-gegevens van Flash-plug-in
 • HTTP-verzoekheaders
 • Silverlight-gegevens
 • User-agent-tekenreeks
 • Mime-types

Plaats een reactie