Kun je (en moet je) bots gebruiken om je blogartikelen te schrijven?

[ad_1]

Iedereen die internet gebruikt, heeft bijna dagelijks contact met bots. Ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, chatten bots met ons in apps, laten ze reacties achter op artikelen en video’s en maken ze posts op sociale media. Vaak zijn deze gevallen eenvoudig te identificeren vanwege repetitieve en niet-actuele berichten, maar de technologie en “menselijkheid” verbeteren absoluut snel. Kunstmatige intelligentie wordt ook steeds meer gebruikt om lange vormen te maken auteursrechten, waaronder artikelen, blogs en zelfs boeken.

We weten dat bots het vermogen hebben om woorden coherent samen te stellen en vaak zijn geprogrammeerd om een ​​bepaalde stijl van dialoog en mening te presenteren. Er zijn zelfs gevallen van bots die met elkaar communiceren (met een komisch effect) op prikborden en gemeenschappen zoals Reddit. In één geval hadden twee bots ruzie over de vraag of ze wel of niet echte mensen waren.

De industrie voor het ontwikkelen van slimmere AI groeit exponentieel. In 2021 werd er alleen al meer dan $ 93 miljard uit private equity-bronnen in het veld gebracht. Verwacht wordt dat tegen 2024 de investeringen de $ 500 miljard zullen overschrijden.

Bots schrijven al artikelen

Hoogstwaarschijnlijk heb je talloze nieuwsartikelen gelezen die door AI zijn geschreven zonder het zelfs maar te beseffen. Dit wordt vaak r . genoemdobot of algoritmische journalistiek.

Al bijna tien jaar gebruikt Associated Press een geautomatiseerd systeem die volledig op eigen houtje artikelen creëert. De AP heeft een bot toegewezen om de kwartaalinkomsten van bedrijven te dekken, wat de perfecte opdracht is voor een computer, omdat ze meestal eenvoudig zijn en geen creatieve syntaxis vereisen.

De AP is lang niet de enige journalistieke uitlaatklep die een programma voor het genereren van natuurlijke taal gebruikt. EEN Het rapport uit 2019 onthulde dat van de meer dan 70 nieuwsorganisaties over de hele wereld, bijna vier op de tien plannen implementeerden om gebruiken kunstmatig intelligentie in hun berichtgeving. The Los Angeles Times heeft een bot die het laatste nieuws over aardbevingen schrijft. Bedrade publiceerde zelfs een doodsbrief voor Marvin Minsky, de pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie, die door een bot was geschreven.

Bots zijn ook gangbaar geworden in wiki’s en online encyclopedieën. De Zweedse natuurkundige Sverker Johansson creëerde een computerprogramma genaamd Lsjbot om Wikipedia-artikelen te schrijven. De bot heeft in totaal 9,5 miljoen artikelen geschreven. Er moet echter worden opgemerkt dat honderdduizenden van de vermeldingen die door de AI zijn gemaakt, zijn verwijderd vanwege het ontbreken van documentatie, met een gemiddelde van soms tot 5000 verwijderingen per dag.

Momenteel zijn er een snel groeiend aantal bedrijven die kunstmatige intelligentie schrijven aanbieden om marketingteksten en artikelen te maken. De meest zichtbare hiervan is Jasper AI. Hoewel het bedrijf zich voornamelijk toelegt op kortere teksten voor marketing, zoals online blogs en sociale media, promoot het bedrijf zijn potentieel om in langere vorm te schrijven, zoals romans. Ze bieden de service ook in meer dan 25 talen aan.

Maar schrijven is geen data. Het is een uitdrukkingsmiddel, wat inhoudt dat je iets uit te drukken hebt. Een niet-voelend computerprogramma heeft niets uit te drukken, nog afgezien van het feit dat het geen ervaring van de wereld heeft om te vertellen dat er geen branden onder water plaatsvinden. – Steven Pool, The Guardian

Gaan bots journalisten vervangen?

Nu het aantal bots dat al artikelen schrijft zo snel groeit, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af of journalisten zullen worden vervangen door computers. Het antwoord is voorlopig nee.

Ten eerste is kunstmatige intelligentie nog niet in staat om complexe nieuwsverhalen te produceren. Er zijn tien bedrijven, waaronder CitiGroup en Wells Fargo, waarvoor de bot van de AP geen driemaandelijkse inkomstenrapporten kan schrijven, omdat de rapporten gewoon te genuanceerd zijn voor de computer.

In 2020 werd gemeld dat MSN ongeveer 50 contractjournalisten heeft vervangen door kunstmatige intelligentie om nieuwsverhalen samen te stellen. Veel commentatoren hebben gewaarschuwd dat dit een gladde helling is, maar het meeste werk dat de bots doen, zijn eenvoudige redactionele taken. Deskundigen zijn het erover eens dat het daadwerkelijk schrijven en verzamelen van nieuws uit bronnen door een mens zal blijven gebeuren.

Dus bots moeten zich voorlopig bij de basis houden. En dit is gunstig, niet nadelig voor menselijke journalisten. Als een krant een bot belast met het schrijven van eenvoudige, ietwat saaie verhalen zoals kwartaalinkomsten, boxscores en weerberichten, hebben de menselijke journalisten de tijd om zich te concentreren op interessantere, creatievere en genuanceerder verhalen.

Terwijl de kunstmatige intelligentie van Associated Press bijvoorbeeld het basisverhaal over de kwartaalresultaten van Apple schreef, was verslaggever Brandon Bailey vrij om te knutselen een complexer verhaal dat de inkomsten van het bedrijf in een context plaatst en citaten van Apple-managers bevat.

De huidige beperkingen van bots nemen in geen geval de mogelijkheid weg dat ze in de toekomst menselijke journalisten zullen vervangen. Toen de bot van AP begon met het schrijven van artikelen, werd elk verhaal onderzocht door een redacteur, die fouten corrigeerde en vastlegde om het programma te verbeteren. Drie maanden later begon de AP de kunstmatige intelligentieverhalen te publiceren zonder menselijke tussenkomst.

Kunstmatige intelligentie verbetert altijd en, zoals eerder gezegd, het is een bloeiende economie met miljarden dollars die via investeringen naar onderzoek en ontwikkeling vloeien.

Kunnen bots worden gebruikt voor het schrijven van blogs?

Dus wat kunnen bots de blogosfeer bieden? Kun je (en moet je) kunstmatige intelligentie gebruiken om je blogartikelen te schrijven?

Afhankelijk van het type inhoud dat u produceert, werken bots mogelijk wel of niet voor uw blog. Bots kunnen je veel gruntwerk uit handen nemen, maar ze hebben nog niet de creativiteit van mensen en bloggen vereist meestal flair. Dus in de meeste gevallen zijn bots daar geen goede optie voor een blog beginnen. Maar als je veel gegevens hebt, zoals sportuitslagen, weers- of bedrijfsinformatie, dan kunnen machine learning en kunstmatige intelligentie een zegen zijn, omdat het op grote schaal menselijke rapportages kan opleveren.

Aan de andere kant, met de juiste hoeveelheid menselijke input, zijn computers in staat om bijna alles te produceren. Een aantal boeken en romans zijn gemaakt door kunstmatige intelligentie, met wisselend succes. Japanse onderzoekers produceerden een korte roman die bijna volledig door een computer was geschreven en zeer goed werd ontvangen. Google heeft naar verluidt gebruikt romans om zijn AI te trainen.

Er zijn al enkele schrijfplatforms voor kunstmatige intelligentie die voor iedereen beschikbaar zijn. We noemden Jasper AI al, maar anderen, zoals Automated Insights, het bedrijf waarmee de AP samenwerkt, bieden iedereen gratis proefversies van hun software aan. Een andere vergelijkbare optie is Narrative Science.

Een benadering is om de door de bot gemaakte inhoud te gebruiken als startpunt voor uw blog. Door de bot de basisstructuur te laten creëren en deze vervolgens naar uw specifieke behoeften te polijsten en die persoonlijke menselijke toets toe te voegen. Hiermee kun je een deel van het werk verschuiven, maar toch een door mensen gemaakt, organisch artikel hebben.

Kunstmatige intelligentie wordt elke dag beter, dus je weet nooit wie de auteur is van wat je leest. De mogelijkheden zijn eindeloos naarmate de technologie verbetert en je zult misschien verbaasd zijn over wat je vindt. Er zijn zelfs bots die poëzie schrijven.

Veelgestelde vragen

Kunnen bots artikelen schrijven?

Ja, bots kunnen nu artikelen schrijven. Bots chatten met ons in apps, laten reacties achter op artikelen en video’s en schrijven posts op sociale media.

Gaan bots journalisten vervangen?

Het antwoord is voorlopig nee. Allereerst zijn bots nog niet in staat om complexe nieuwsverhalen te produceren. Kunstmatige intelligentie wordt echter elke dag meer gebruikt bij het maken van nieuws.

Kunnen bots worden gebruikt voor het schrijven van blogs?

Bots kunnen worden gebruikt om blogartikelen te schrijven, maar de kwaliteit zal niet hetzelfde zijn als het gebruik van een echt mens. Bots kunnen je misschien een hoop gegrom uit handen nemen, maar ze hebben nog niet de creativiteit die mensen hebben, en bloggen vereist meestal creativiteit en flair. U kunt artikelen over kunstmatige intelligentie beschouwen als het startpunt voor uw eigen blogbericht.

Plaats een reactie