Persoonlijke informatie van Google of internet verwijderen

[ad_1]

In een perfecte wereld zou het verwijderen van uw informatie uit zoekresultaten net zo eenvoudig zijn als het laten vallen van een bestand in een cyberprullenbak. Helaas is internet een precaire plek, en alles wat ‘live’ gaat, kan zich verspreiden naar andere sites en sociale-mediaprofielen.

Persoonlijke informatie om je zorgen over te maken

Het klinkt misschien een beetje alarmerend, maar de waarheid is dat je niet alles kunt controleren wat er online gebeurt. U kunt zich (terecht) zorgen maken als er iets heel persoonlijks op internet is gelekt, waaronder:

 • Uw burgerservicenummer

 • Uw creditcard- of bankpasnummers

 • Uw bankrekeninggegevens

 • Informatie over een nog niet uitgebracht product of dienst

 • Persoonlijke foto’s, video’s of andere media

De blootstelling van persoonlijke informatie beperken

Klaar voor goed nieuws? Hoewel er geen manier is om te garanderen dat iemand uw persoonlijke informatie niet ergens offline heeft opgeslagen, kunt u op zijn minst schadebeperking bieden om de blootstelling van uw persoonlijke informatie te beperken zodra deze is gelekt. reputatiehersteltest

Stappen om informatie van internet te verwijderen

Afgezien van het inhuren van online reputatie-experts zoals ons team bij Reputation X, zijn er acties die u zelf kunt ondernemen om webpagina’s met persoonlijke informatie erop te verwijderen. Hier is een stroomschema om u te helpen beginnen, en wat meer informatie eronder.

Diagram - Hoe persoonlijke informatie van internet te verwijderen

Verwijderen van Google of internet?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen, is of u iets uit de resultaten van Google of een andere zoekmachine probeert te verwijderen of dat u het helemaal van internet wilt verwijderen.

Elk van deze opties vereist een andere aanpak. Als uw burgerservicenummer bijvoorbeeld op een website is gelekt en u die website met succes verwijdert uit de zoekresultaten van Google, hebben mensen nog steeds toegang tot die website als ze de URL kennen of als ze Bing of Yahoo gebruiken om de pagina te vinden.

Nu, gezien dat Google is nog steeds de populairste zoekmachine onder internetgebruikers, het veroveren van 75% van het marktaandeel in 2016, zal het verwijderen van uw persoonlijke informatie van Google een aanzienlijk effect hebben op wie deze waarschijnlijk zal vinden.

Bent u eigenaar van de inhoud?

Als u er echter zeker van wilt zijn dat niemand uw informatie kan vinden, moet u aanvullende stappen ondernemen. Wanneer u persoonlijke informatie van internet verwijdert, moet u eerst bepalen of u de eigenaar van de inhoud bent of niet.

Als een wraakzuchtige kamergenoot of ex-partner bijvoorbeeld inlogde op uw Facebook-account en uw mobiele telefoonnummer op de wereld zette, kan de oplossing eenvoudig zijn. Mogelijk hoeft u zich alleen maar aan te melden bij uw Facebook-account en het bericht te verwijderen of het gedeelte van uw profiel te wijzigen waar de informatie openbaar is gemaakt.

Een Facebook-account is een voorbeeld van iets dat u online “bezit”. Hier zijn nog enkele voorbeelden van wat u bezit en dus beheert:

 • Alle sociale media-accounts die je hebt ingesteld, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google Plus, Snapchat of Pinterest.
 • Websitedomeinen waarvan u de eigenaar bent.
 • Blogs die u beheert op WordPress, Hubspot, Blogger, Weebly, Wix of een andere blogsite.

Als de persoonlijke informatie die u wilt verwijderen in een van de bovenstaande voorbeelden staat, hoeft u zich mogelijk alleen aan te melden bij uw beheerdersaccount en de informatie te verwijderen als u niet zeker weet hoe u contact kunt opnemen met de klantenservice van uw webhostingservice voor helpen. Hierdoor worden uw persoonlijke gegevens effectief van internet verwijderd, zodat gebruikers deze niet kunnen vinden, ongeacht de methode of zoekmachine die ze gebruiken.

Als u de site niet bezit of beheert, staat de informatie op

Als uw persoonlijke gegevens echter zijn gepubliceerd op een pagina waarvan u niet de eigenaar bent, moet u rechtstreeks samenwerken met de site-eigenaar om de inhoud te verwijderen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Als een andere persoon iets over jou op zijn Facebook-profiel heeft geplaatst, neem dan contact op met die persoon. Als ze niet reageren, neem dan contact op met Facebook.
 • Als iemand een lasterlijk artikel over u heeft geschreven op een mediasite, neem dan contact op met het mediabedrijf. Deze kan echter lastig zijn, vaak was de journalist of blogger erop uit om je te pakken te krijgen.

Deze situaties kunnen lastig zijn en het kan nodig zijn een deskundige of advocaat in te schakelen om u te helpen als de eigenaar van de site niet kan of wil helpen.

Informatie verwijderen van Google

Nu, met betrekking tot het verwijderen van alleen informatie van Google, zal Google u in sommige gevallen helpen, ongeacht of u de inhoud zelf beheert. Op hun site voor het oplossen van problemen stelt Google:

“Je kunt Google vragen om je gevoelige persoonlijke informatie, zoals je bankrekeningnummer, of een afbeelding van je handgeschreven handtekening, of een naakt of seksueel expliciete afbeelding of video van jou die zonder je toestemming is gedeeld, uit de zoekresultaten van Google te verwijderen.”

Juridische verwijderingsverzoeken

Buiten deze omstandigheden, als iets in strijd is met de wet, kunt u een bezoek brengen aan Google’s Juridische verwijderingsverzoeken pagina om een ​​verzoek in te dienen. Voorbeelden van inhoud die Google waarschijnlijk zou verwijderen, zijn:

 • Inhoud met betrekking tot identiteitsdiefstal
 • schending van het auteursrecht

Houd er echter rekening mee dat zelfs als Google dergelijke inhoud uit zoekresultaten verwijdert, de inhoud nog steeds bestaat als iemand anders eigenaar is van de site waarop de inhoud wordt weergegeven.

Het verwijderen van persoonlijke informatie van Google lijkt misschien een moeilijk proces, en soms kan dat ook zo zijn. De waarheid is dat het de missie van Google is om ’s werelds informatie “algemeen toegankelijk en nuttig” te maken. Het is de toewijding van Google aan eerlijkheid en transparantie die bepaalde maatregelen treft over wat wel en niet online kan worden verwijderd. Maar alleen omdat u iets denkt zou moeten worden verwijderd, betekent niet dat Google dat doet. Ze weigeren routinematig verwijderingen, en als de verwijdering niet past in een nauw gedefinieerde reeks items, kunnen ze een rechterlijk bevel aanvragen – en die zijn duur om te krijgen.

wat Google verwijdert

Google is niet (snik!) perfect

Dus hoewel het misschien lastig lijkt om uw persoonlijke informatie uit de zoekresultaten (of het web als geheel) te verwijderen, moet u er rekening mee houden dat het dezelfde maatregelen zijn die anderen in staat stellen om ook goede, kwaliteitsvolle informatie over u en uw bedrijf te vinden . Het is vervelend als uw informatie in verkeerde handen valt en we begrijpen hoe frustrerend en beangstigend dit kan zijn.

Wanneer gebruik je een reputatie-expert?

Als het te veel moeite is om de verwijderingsstappen alleen te nemen, kunt u overwegen om samen te werken met een expert in online reputatiebeheer. Bij Reputation X, bijvoorbeeld, hanteren we een volledig op maat gemaakte en door mensen aangedreven benadering om uw uitdagingen op te lossen en uw online reputatie te verbeteren. We kunnen zo uitgebreid of gericht zijn als u wilt. Met de expertise van ons team, van SEO en PPC tot contentstrategie en online beoordelingsbeheer, hebben we honderden individuen, bedrijven en overheidsorganisaties in staat gesteld om hun online imago te veranderen.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van persoonlijke informatie

Welke soorten informatie zal Google verwijderen?

Google verwijdert het volgende type informatie: burgerservicenummers, bankrekeningnummers, creditcardnummers, afbeeldingen van handtekeningen, naakte of seksueel expliciete afbeeldingen die zonder toestemming zijn geüpload of gedeeld.

Welke informatie zal Google niet verwijderen?

Google verwijdert doorgaans geen informatie zoals verjaardagen, adressen of telefoonnummers.

Hoe verwijder ik inhoud van Google of internet?

Er zijn verschillende strategieën voor het verwijderen van inhoud voor verschillende doelen. Soms kan inhoud bij de bron worden verwijderd door de auteur te vragen deze te verwijderen. Als dat niet mogelijk is, kunt u een onderdrukkingscampagne uitvoeren om negatieve inhoud verder naar beneden te duwen in de zoekresultaten van Google, waar deze minder waarschijnlijk wordt gezien.

Plaats een reactie