Stap voor stap jezelf branding geven – Tien tips voor persoonlijke branding

[ad_1]

Jezelf branding geven lijkt misschien ontmoedigend, maar als je het opsplitst in stappen, wordt het verbeteren van je persoonlijke merk veel beter beheersbaar. Deze tien tips leiden je door de acties die nodig zijn om het unieke merk dat jij bent te ontdekken en te implementeren.

Personal branding is simpelweg de manier waarop je jezelf presenteert en promoot. Het is de combinatie van je vaardigheden, ervaring, interesses en passies nemen en ze vormgeven tot het beeld dat je de wereld wilt laten zien.

Je bent misschien geen influencer die praat over de laatste trends of zelfs maar een ondernemer die je bedrijf of product pitcht, maar dat betekent niet dat je jezelf niet verkoopt. Het kan zijn om uw carrière vooruit te helpen, een nieuwe baan te vinden of zelfs klanten binnen te halen als freelancer. Het kan ook zo simpel zijn als voet aan de grond willen krijgen in de kieskeurige wereld van sociale media.

Wat je uiteindelijke doel ook is, er zijn manieren om de beste resultaten te behalen als je jezelf promoot. Hier zijn tien tips om u te helpen uw persoonlijke merk te lanceren en te laten groeien.

1: Wat is uw merk eigenlijk?

Hoe duidelijker u kunt zijn over wie u bent en wat het beeld is dat u aan de wereld wilt presenteren, hoe beter de resultaten zullen zijn. Probeer niet te veel te zijn voor te veel mensen.

Vraag jezelf af wat jou uniek maakt – of vraag anderen die jou kennen. Heb je een persoonlijke stijl? Wat onthouden mensen van jou? Wat breng jij naar de tafel dat niemand anders kan? Wat zijn je doelen?

Onthoud dat alleen omdat u iets niet als onderdeel van uw merk opneemt, dit niet betekent dat het nog steeds geen deel van u uitmaakt. Mensen niet vertellen dat je miniatuurlepeltjes verzamelt, doet niets af aan wie je bent. Het hoeft geen deel uit te maken van het merk dat je creëert om de carrière van je dromen te krijgen of jezelf te verkopen.

2: Wie is het publiek van uw merk?

Dit is een moeilijke omdat je eerste reactie hoogstwaarschijnlijk is dat je iedereen wilt bereiken. We denken vaak dat we door het breedste net uit te werpen de meeste mensen zullen bereiken.

Het tegendeel kan zelfs waar zijn want zonder je op een bepaald publiek te richten – of het nu entertainment, verkoop of het zoeken naar werk is – zullen je merk en boodschap hoogstwaarschijnlijk onopgemerkt blijven en snel verdwijnen.

Als u voet aan de grond wilt krijgen in een specifieke branche, is het essentieel om uw publiek in dat gebied te creëren. In werkelijkheid, hoe meer niche je kunt zijn als je jezelf brandmerkt, hoe beter.

Als u op zoek bent naar een baan in de technische sector, zou het dan niet beter zijn om de potentiële doelgroep te beperken tot mensen in die branche die u kunnen helpen uw doel te bereiken, in plaats van alleen een breed algemeen bereik dat verloren gaat in de talloze berichten, hashtags en zoekresultaten?

Hoe meer u uw doelgroep kunt verfijnen, hoe succesvoller uw persoonlijke merk zal zijn. Het is hetzelfde als in het bedrijfsleven. Als je een niche hebt, kun je aan die groep verkopen in plaats van tijd te verspillen aan niet-gerelateerde potentiële doelgroepen. Als u bijvoorbeeld hengels verkoopt, is het logischer om u te concentreren op mensen die vissen, in plaats van alleen een algemene grotere groep die van het buitenleven houdt. Gebruik dezelfde mentaliteit en beschouw jezelf als het product.

3: Volg anderen, leer van hen en communiceer met hen

Er zullen altijd dingen zijn die je kunt leren van anderen en hun persoonlijke merken. Het kan zijn dat ze in uw branche of niche zitten, of dat het gewoon mensen zijn die de ins en outs van sociale media en branding hebben geleerd.

Volg mensen die in jouw niche zitten of een aanpak hebben die je aanspreekt en let op hoe ze dingen doen. Het kan zijn hoe je betere afbeeldingen plaatst, hashtags op de juiste manier gebruikt of de manier om specifieke industrieën of onderwerpen aan te pakken. Plaats hun artikelen opnieuw. Stuur ze geen vreemde verzoeken voor werk of samenwerkingen en wees voorzichtig met ‘in hun DM’s glijden’. Als je dit goed doet, ontwikkel je niet alleen vaardigheden van hen, maar zul je ook opgemerkt worden door oprechte interactie, zowel door de persoon zelf als door anderen die hen kennen en volgen.

U hoeft ook niet de grootse campagnes van sommige persoonlijke merken na te bootsen of uit te proberen. Onthoud altijd dat, net als jij, wat er online wordt gezet, zorgvuldig is gemaakt en doordacht. Vaak hebben grotere persoonlijke merken een aantal mensen of zelfs een management- of PR-dienst achter de schermen aan het werk om hun merk te creëren. Je kunt van hen leren, maar vergelijk jezelf niet.

4: Wat is je elevator pitch?

Als je jezelf brandmerkt, doe je dat niet alleen online. Persoonlijk moet je dat kunnen verkoop jezelf in een minuut of minder. Online kan het maar een paar seconden duren voordat ze bij je weg klikken. Je wilt dus dat mensen jou en je merk zo snel mogelijk begrijpen. In zekere zin is dit je “mission statement” van wat je bent en wilt.

Oefen je ‘elevator pitch’. Wie ben je, wat zoek je en wat heb je te bieden? Hoe meer je dit in een paar zinnen kunt samenvatten, hoe beter je jezelf online en persoonlijk kunt verkopen. Het zal u ook helpen uw online en digitale aanwezigheid te ontwikkelen, omdat u het als richtlijn kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke merk op schema blijft met uw kernmissie.

5: Maak alles hetzelfde

Een merk is een soort afkorting. Het is een snel sjabloon waar mensen naar kunnen verwijzen. Een belangrijke maatstaf voor succesvolle branding van jezelf is snelle herkenning, waar mensen je ook tegenkomen. U wilt dat mensen automatisch weten dat de persoon met wie ze communiceren dezelfde is als die ze op sociale media, websites of zelfs op uw cv hebben gezien.

Verenig uw sociale-mediasites. Hoewel een logo misschien niet geschikt voor je is, tZorg ervoor dat u dezelfde gebruikersnamen en e-mailadressen heeft in uw verschillende footprints. Het zal dingen met elkaar verbinden en bijdragen aan uw uniforme merkimago. Terwijl jij dat niet doet nodig hebben hetzelfde te gebruiken profiel afbeelding op elke site, denk na over de afbeeldingen die uw merk met elkaar verbinden en die inderdaad op u lijken.

6: De professionele kant van je merk

Uw merk en online voetafdruk zijn representaties van u. Wees professioneel, vooral wanneer u iets plaatst op een carrièregerichte site zoals LinkedIn. Wees zeer voorzichtig met de inhoud die u plaatst en plaats geen controversiële of mogelijk verdeeldheid zaaiende dingen op de site. U kunt ook overwegen om dit soort inhoud ook op andere sites te vermijden.

Houd ook rekening met een professionele uitstraling bij het maken van uw e-mails en gebruikersnamen. Als je nog steeds vasthoudt aan een grappig e-mailadres dat je gebruikte toen je jonger was, is het misschien tijd om het los te laten en iets professioneler te zoeken.

Hetzelfde geldt voor websites. Maak een goed doordachte domein-URL en gebruik een site zoals Wix om eenvoudig een schone en professioneel ogende website te bouwen die uw merk en doelen vertegenwoordigt.

merk sm3

7: Wees positief

Iedereen heeft slechte dagen, maar wentel u niet in mislukkingen. En wees niet boos en scheld mensen niet uit, zeker niet op sociale media. Projecteer dankbaarheid, professionaliteit en een positieve kijk, zelfs als je het misschien niet voelt. Beter niets zeggen dan die donkere kant online laten zien. Plaats ook nooit reflexmatige inhoud uit woede. Bedenk en heroverweeg altijd wat je online gaat zetten.

Dwayne “The Rock” Johnson en andere social media-persoonlijkheden hebben dit te danken aan een wetenschap. Johnson is constant beleefd, dankbaar en positief, en dat blijkt uit zijn branding. Zelfs bij mislukkingen vindt Johnson de zilveren voering en noemt ze leerervaringen. Hij gebruikt ook een tactiek die goed werkt door succesverhalen en opbeurende inhoud te posten. Het is een geweldige manier om een ​​positieve online reputatie op te bouwen en uw publiek te laten groeien.

Overweeg om gebeurtenissen of situaties te posten die slecht begonnen, maar waaruit je een positieve hebt weten te creëren. Ze kunnen persoonlijk zijn, maar bemoei je er niet te veel mee. Of het kan een werkgerelateerde situatie zijn die laat zien hoe u met een probleem omging en het omdraaide. Dit is een uitstekende gelegenheid om niet alleen uw positieve kijk te tonen, maar ook uw vaardigheden te laten zien.

8: Wees consistent

Als je eenmaal weet wie je publiek is, wees dan consistent met je boodschap. Als je in de fitnesswereld zit, wil je waarschijnlijk niet afdwalen naar een ander onderwerp dat te ver buiten je niche ligt. Je ontwikkelt een publiek dat bepaalde dingen leuk vindt en verwacht. Geef ze wat ze willen, en je zult je bereik en merk zien groeien.

Wees ook consistent in uw berichten op sociale media. Post elke dag, maar zorg ervoor dat het inhoud van hoge kwaliteit is. Overweeg apps zoals Hootsuite om u te helpen bij uw postschema.

9: Wees authentiek

We weten allemaal dat de wereld vol is met gefilterde en gefotoshopte afbeeldingen en dat mensen niet zeggen wat ze denken, maar wat ze denken dat mensen willen horen.

Je zou je cv niet vervalsen, dus vervals ook niet je merk of online aanwezigheid. Je zult uiteindelijk ontdekt worden. Als het niet op het openbare forum staat, kan het tijdens een sollicitatiegesprek zijn of als je eenmaal bent aangenomen, kan de waarheid tijdens het werk aan het licht komen, wat kan leiden tot schaamte of zelfs tot ontslag.

Communiceer ook met uw publiek door middel van opmerkingen. Wees positief, geïnteresseerd en dankbaar. Je weet nooit wie ze zijn of wie leest. En hoe meer je interactie hebt met reacties op sociale media, hoe meer de algoritmen het als positief zullen zien en je zullen belonen en je berichten mogelijk breder zullen verspreiden.

Sm Brand INt

10: Zet jezelf daar buiten

Een laatste tip is om jezelf bekend te maken. Er is niets mis met het delen van uw expertise met de wereld.

Ga als gast naar podcasts of vind manieren om je verhaal te laten vertellen door middel van interviews en online artikelen. U kunt websites zoals PodcastGuests.com gebruiken om mogelijkheden te vinden om te verschijnen in shows die geschikt zijn voor uw publiek. Dit helpt je ook bij het aanscherpen van je presentatie en pitch en om meer te leren over wat je merk werkelijk is.

Uiterlijk doet wonderen om uw merk naar buiten te brengen aan nieuwe doelgroepen. Bovendien creëert het inhoud die u kunt gebruiken. Je kunt clips van optredens, aankondigingen van shows en meer plaatsen. Naast de inhoud laat het zien dat je een expert bent in je vakgebied en je ervaringen deelt. Dit alles komt bovenop het woord dat wordt verspreid door de maker van de podcast of het artikel.

Bovendien draagt ​​de cumulatie van deze interviews bij aan de digitale voetafdruk van uw merk. Als u uiteindelijk een punt bereikt waarop u besluit om verificatie te zoeken op een van de sociale-mediasites, vormen deze artikelen en interviews de basis voor certificering.

Plaats een reactie