Vertel betere verhalen om merkkosten te verlagen

[ad_1]

Minder dan boeiende inhoud genereert geen gebruikerssignalen om merkgerelateerde zoekresultaten te verbeteren. Een hogere betrokkenheid verlaagt de marketingkosten.

Geweldige merkverhalen verbetert de klikfrequenties, verhoogt de verblijfstijd, verlaagt het bouncepercentage, helpt merkinhoud beter te ranken in zoekresultaten en verlaagt de kosten van het promoten van online inhoud omdat het mensen ertoe aanzet veel van het werk te doen.

Wanneer een klant naar ons kantoor komt en ons vraagt ​​om simpelweg “mijn zoekresultaten te verbeteren”, antwoorden we meestal met een vraag: “Met wat?” Het is niet alleen een kwestie van veel inhoud in zoekresultaten plaatsen, het betekent ook een verhaal maken rond het merk waar mensen om geven en op reageren. De inhoud zelf is ondergeschikt aan het verhaal.

43% van de Amerikanen leest niet echt goed

Iedereen weet dat content goed geschreven moet zijn, toch? Maar een slecht geschreven verhaal dat je maar niet kunt stoppen met lezen, zal vaak beter presteren in de zoekresultaten.

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs zegt dat ongeveer 93 miljoen Amerikanen elementaire of minder basale leesvaardigheden hebben – dat is ongeveer 43%. In het Verenigd Koninkrijk kan volgens de National Literary Trust “ongeveer 15 procent of 5,1 miljoen volwassenen worden omschreven als “functioneel analfabeet”.

percentage geletterde volwassenen in de VS

RankBrain kijkt naar gebruikerssignalen, niet naar interpunctie

Goed geschreven inhoud is belangrijk, maar een meeslepend verhaal is belangrijker voor SEO en ORM, omdat de gebruikerssignalen nodig zijn om merkgerelateerde zoekresultaten te verbeteren, zoals klikfrequenties, verblijftijd, laag bouncepercentage en andere helpen merkinhoud beter te ranken. RankBrain is een onderdeel van Google dat helpt bij het bepalen waar de zoekresultaten moeten worden geplaatst. Het is zelfs een van de drie belangrijkste manieren waarop Google bepaalt hoe de inhoud die het op internet vindt, wordt gerangschikt. De andere zijn inhoud en links.

Download de presentatie over reputatie x mogelijkheden

Een goed verhaal vergroot de interesse in de inhoud en stuurt kwaliteitssignalen naar RankBrain, die de inhoud hoger rangschikt en de kosten voor het promoten van online inhoud verlaagt. Het zorgt ervoor dat mensen veel van het werk voor je doen.

Bewijs nodig? Denk aan nepnieuws. Of clickbait.

Betekent dit dat goed schrijven aan de kant moet worden gezet voor een geweldig verhaal? Nee, maar het ondersteunt wel het argument dat verhalenvertellers meer waarde hebben dan velen denken. Kwaliteitsinhoud is nog steeds een van de top drie rankingfactoren.

SEO kan duur zijn – een meeslepend verhaal verlaagt de kosten

De bedoeling van elke PR-campagne met een goede reputatie is om de zichtbaarheid van positieve merkinhoud te verbeteren. Hoewel het vaak mogelijk is om brute-force praktijken voor online reputatiebeheer (ORM) te gebruiken om bestaande positieve inhoud te promoten, is het veel kosteneffectiever om de gebruikers van Google en andere zoekmachines het werk voor u te laten doen.

Door positieve online inhoud te genereren die gebruikers willen aanklikken, verkennen en consumeren, gebeuren veel van de indicatoren die Google gebruikt om zoekrelevantie te rangschikken op natuurlijke wijze. Hoewel ORM-technieken zoals SEO en beheer van sociale media bijna altijd nodig zijn om de inhoud te promoten, zijn de benodigde middelen veel lager, worden de resultaten sneller zichtbaar en hebben ze de neiging om beter te “kleven”.

Merken met veel lawaai profiteren het meest

Bekende merken profiteren meer van een verbeterd verhaal dan minder bekende merken. Dit is gedeeltelijk te wijten aan een aantal factoren die merken met een hoger profiel ervaren, waaronder:

  • Groter zoekvolume voor bekende merken
  • Hoger verloop van verhalen
  • Negatieve inhoud staat vaak op sites met een hoge autoriteit

Als we het hebben over een ‘verhaal’, hebben we het niet alleen over één artikel om het goed gerangschikt te krijgen. We hebben het over het hele verhaal van het merk zoals weergegeven in de zoekresultaten van een merk. Bij Reputation X noemen we het de “merkmythologie”. Het is een positieve, eerlijke kijk op een online merk zoals verteld via zoekresultaten en sociale media. Een enkel artikel, video of blogpost is slechts een onderdeel van het totale inhoudsplan.

Een zorgvuldig gecreëerd verhaal heeft een dwingend karakter. Het moet vaak concurreren met negatieve online content. Een aspect van de menselijke psychologie, ‘negativiteitsbias’ genoemd, is de neiging van mensen om aangetrokken te worden tot negatieve inhoud. In termen van zoekmachines betekent dit dat mensen eerder geneigd zijn om op negatieve inhoud te klikken en deze gemakkelijker te consumeren dan positieve inhoud. Om te kunnen concurreren, moet positieve inhoud daarom niet alleen van topkwaliteit zijn, maar ook op gezaghebbende publicaties worden geplaatst.

Publicaties van autoriteit zullen anderen overtreffen

De meeste SEO’s zullen dit weten, maar als alles gelijk is, zal een site als de New York Times of Telegraph.co.uk een minder bekende online publicatie overtreffen. Ze hebben de neiging om als volgt te werken bij het zoeken:

  • Hetzelfde verhaal in twee publicaties = meer gezaghebbende pub. zal winnen
  • Hetzelfde verhaal in twee even gezaghebbende pubs met verschillende koppen = Een boeiendere kop zal winnen

Dit is de reden waarom, bij het uitvoeren van online reputatie-PR voor bekendere merken, het creëren van een meeslepend en goed gemaakt verhaal, evenals het plaatsen van dat verhaal in een publicatie die actueel relevant en gezaghebbend is, belangrijk is. De combinatie legt de basis voor een sterke ORM-campagne om negatieve online content naar beneden en positieve naar boven te duwen.

“Genetisch gemodificeerde” koppen winnen

Tot dusver hebben we de noodzaak besproken om een ​​”onmogelijk om niet te consumeren”-verhaal te maken, evenals de noodzaak om dat verhaal op een actueel relevante website te plaatsen die Google of andere zoekmachines respecteren. Deze maatregelen helpen een ORM-project te slagen. Maar er is nog een ander belangrijk aspect waarmee rekening moet worden gehouden: overtuigende koppen.

Wat zijn clickbait-koppen?

clickbait-headline-voorbeeldBoeiende koppen worden soms “clickbait”-koppen genoemd omdat ze “genetisch gemodificeerd” zijn om ze zo onweerstaanbaar mogelijk te maken. Clickbait-koppen zijn ontworpen om gebruik te maken van een aspect van de geest dat de “nieuwsgierigheidskloof” wordt genoemd door net genoeg informatie te verstrekken om voldoende ontbrekende informatie te veroorzaken om de gebruiker te dwingen meer te weten te komen door op de kop te klikken. Deze koppen verschijnen in zoekresultaten en elke keer dat erop wordt geklikt, telt Google dit als een blijk van vertrouwen ten aanzien van de onderliggende webinhoud. Hoe meer stemmen, hoe hoger het zoekresultaat omhoog komt.

Overzicht

Wilt u de kosten van online reputatiecampagnes verlagen? Besteed extra tijd en middelen aan een boeiend verhaal voor uw merk. De uitbetaling zal zijn:

  • Meer organische klikken
  • Betere verblijfstijd op de pagina
  • Verlaagd bouncepercentage
  • Minder SEO nodig
  • Merkinhoud die helpt bij SEO- en ORM-campagnes

Opmerking van de auteur: ik ben geen schrijver, maar veel van jullie lezers zijn dat wel. Voor alle spellingsfouten, interpunctieproblemen, verkeerd geplaatste streepjes en andere dingen die ervoor hebben gezorgd dat je je haar hebt uitgetrokken – mijn excuses :-).

Veelgestelde vragen over het merkverhaal

Hoe maak ik betere content?

Het belangrijkste aspect van contentcreatie is het vertellen van een goed verhaal. Creëer een verhaal rond uw merk waar mensen om geven en waarop ze reageren. De inhoud zelf is meestal ondergeschikt aan het verhaal.

Wat zijn clickbait-koppen?

Clickbait-koppen zijn zo overtuigend dat mensen erop klikken zonder na te denken. Ze zijn ontworpen om gebruik te maken van een aspect van de geest dat de nieuwsgierigheidskloof wordt genoemd. Ze doen dit door net genoeg informatie te verstrekken om voldoende ontbrekende informatie te veroorzaken om de gebruiker te dwingen meer te weten te komen door op de kop te klikken.

Wat zijn de voordelen van het creëren van een boeiend verhaal voor uw merk?

Tijd besteden aan het ontwikkelen van een boeiend merkverhaal kan leiden tot meer organische klikken, een betere verblijfstijd op de pagina, een lager bouncepercentage, minder behoefte aan SEO en merkinhoud die SEO- en ORM-campagnes helpt.

Download de presentatie over reputatie x mogelijkheden

Plaats een reactie