Wat is Doxing? Kan ik iets doen om het te voorkomen?

[ad_1]

Afhankelijk van de bron komt de term doxing (doxxing) ofwel van een afkorting van het woord documenten, of van docs, dat in een werkwoord is veranderd; of het is afgeleid van de term “documenttracering”; of het komt van het jargon “dropping dox.”

Wat betekent de term doxing?

Doxing is het hacken, verzamelen en publiceren van informatie over iemand die voorheen privé was en soms moeilijk te verkrijgen. Wanneer gevoelige privédocumenten openbaar worden gemaakt, kan dit de reputatie van een persoon of bedrijf schaden.

Waar letten hackers op bij doxing?

Hackers zoeken naar volledige namen, e-mailadressen, telefoonnummers, adressen, foto’s, burgerservicenummers, rekeningnummers, enz. Doxing heeft een negatieve connotatie, omdat het doorgaans wordt gebruikt als een middel tot dwang, wraak of stalking.

Wat zijn enkele veelvoorkomende doxing-technieken?

Met zoveel mensen die hun persoonlijke informatie online plaatsen, hebben hackers meer dan ooit mogelijkheden om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie. Er zijn een aantal technieken die worden gebruikt om dit te bereiken.

  • E-mail hacken is misschien wel de meest gebruikelijke methode om iemands privégegevens te bemachtigen. Zodra een e-mailadres is verkregen, kan een hacker proberen in het e-mailaccount van de eigenaar te komen, waar hij toegang heeft tot meer gevoelige informatie.
  • Google-indexering maakt de weg vrij voor het vinden van informatie. Wanneer Google indexeert een webpagina, slaat het een kopie op van alle informatie op die pagina, zodat zoekopdrachten snel, gemakkelijk en grondig zijn. In veel gevallen is het enige dat daarna nodig is dat iemand de relevante zoekwoorden en zinsdelen gebruikt, en voilá, ze hebben de details waarnaar ze op zoek zijn!
  • Sociale netwerksites zijn een ware schat aan informatie. Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Pinterest, Instagram en anderen hebben persoonlijke gegevens van honderden miljoenen mensen. Ze zetten ongewild hun privéleven op het spel wanneer ze elk detail in hun sociale-mediaprofielen vermelden, vooral als ze zichzelf niet hebben geleerd over privacy-instellingen. Wanneer die informatie wordt geopend, is het een hackervakantie.
  • Telefoonnummer omgekeerd opzoeken is een andere manier waarop hackers aan details komen. Een Google-zoekopdracht naar een telefoonnummer leidt vaak tot een lijst met onderzoeksdiensten, zoals PeopleFinders.com, Intelius.com, WhitePages.com en anderen, die het internet afspeuren naar persoonlijke informatie. Voor een paar dollar kan een hacker toegang krijgen tot huidige en eerdere adressen, mogelijke familieleden, e-mailadressen, telefoonnummers, leeftijd, etc.
  • Gebruik makend van website domein informatie een Whois-zoekopdracht kan worden gebruikt om erachter te komen wie eigenaar is van een bepaalde domeinnaam, wanneer het domein is geregistreerd en wanneer het verloopt, evenals de beheerder, facturering en IT-contacten voor dat domein. De resultaten van dit soort zoekopdrachten leveren bijna alle informatie op die werd verstrekt toen het domein werd geregistreerd, zoals namen, adressen, e-mail, telefoonnummers, enz.
  • Social engineering, een veel praktischere benadering is misschien wel de meest verraderlijke en slinkse methode om de gevoelige informatie van een persoon of bedrijf te verkrijgen. Het houdt in dat een hacker contact met iemand opneemt, meestal via sociale netwerksites, met het uitdrukkelijke doel gevoelige informatie van die persoon te extrapoleren.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen doxing?

Er kunnen stappen worden ondernomen om uzelf te beschermen tegen uitbuiting door hackers en roofdieren online. De tijd die u besteedt aan het instellen van deze voorzorgsmaatregelen is de gemoedsrust die ze met zich meebrengen waard.

1. Zorg ervoor dat u privacy-instellingen configureren om privé-informatie te verbergen voor zoekmachines en nieuwsgierige blikken, zoals persoonlijke gegevens en foto’s. Als een site deze bescherming niet biedt, kunt u overwegen om geen informatie op die site te delen.

2. Gebruik verschillende e-mailaccounts voor verschillende activiteiten. Gebruik bijvoorbeeld het ene e-mailadres voor gamen, een ander e-mailadres voor bankieren en het derde voor forums, enz. Op deze manier wordt het risico verkleind dat uw gevoelige informatie wordt geplunderd.

Een persoon bij Reputation X heeft een nieuwe manier om aanvallers te dwarsbomen, hij gebruikt een ander e-mailadres voor elke site waarop hij het betreedt met een “catch-all” -adres, zodat hij kan zien wanneer zijn informatie is verkocht aan een derde partij wanneer hij begint cialis-advertenties te krijgen van het specifieke e-mailadres van United Airlines (bijvoorbeeld).

3. Upload je . niet webalbums naar sociale mediasites of blogs. Als het moet, zorg er dan voor dat je privacy-instellingen zo zijn geconfigureerd dat je foto’s verborgen blijven voor zoekmachines, zodat alleen vrienden ze kunnen zien.

4. Probeer zoveel mogelijk informatie te verwijderen van sites zoals Intelius en anderen. Voor Intelius kun je naar hun verwijderingsformulier gaan en verwijdering aanvragen. Sommige staten, zoals Californië, geven mensen meer controle over hun persoonlijke informatie vanwege wetten zoals de California Consumer Privacy Act van 2018.

5. Denk goed na over wat u op internet zet. Hoe selectiever je bent met wat je over jezelf deelt, hoe kleiner de kans dat je in een gecompromitteerde positie terechtkomt door toedoen van onsmakelijke personages. Uiteindelijk zou sommige informatie gewoon nergens op internet moeten staan, en dat hoeft ook niet.

6. Bewaar uw belangrijke documenten veilig. Gebruik voor elk belangrijk account een ander wachtwoord. Dit kan voorkomen dat hackers één wachtwoord raden en vervolgens toegang krijgen tot alles wat u bezit met hetzelfde wachtwoord. Het is moeilijk om veel wachtwoorden bij te houden, dus software voor het opslaan van wachtwoorden zoals 1 wachtwoord en andere kan helpen om het georganiseerd te houden. Maar zelfs dat is niet helemaal veilig, want je hebt nog steeds een wachtwoord nodig om in je wachtwoordkluis te komen, en als iemand dat raadt… nou, dan zit je misschien in de problemen.

7. Verander uw wachtwoorden vaak. De kans is groot dat je een handvol gevoelige sites hebt die interessanter zijn voor hackers dan andere. Deze wachtwoorden moeten vaak worden gewijzigd, ongeveer elke 60-90 dagen. Maar minder gevoelige wachtwoorden kunnen minder vaak worden gewijzigd.

Zitten professionele hackers achter je aan?

Als u een politicus, journalist, vermogend persoon (yay you!) world voor extra beveiliging), of meld u aan voor Google Advanced Protection. Het vergrendelt uw informatie volledig, maar er is een prijs die u moet betalen omdat het voor u ook een grotere uitdaging kan zijn om toegang te krijgen tot uw gegevens. Maar als u in bepaalde bedrijfstakken werkt, is het misschien iets om u ’s nachts te helpen slapen.

Veel plezier met schrobben!

Veelgestelde vragen over Doxing

Wat is doxen?

Doxing is het hacken, verzamelen en publiceren van informatie over iemand die voorheen privé was en soms moeilijk te verkrijgen. Wanneer gevoelige privédocumenten openbaar worden gemaakt, kan dit de reputatie van een persoon of bedrijf schaden.

Waar letten hackers op bij doxing?

Hackers zoeken naar volledige namen, e-mailadressen, telefoonnummers, adressen, foto’s, burgerservicenummers, rekeningnummers, enz. Doxing heeft een negatieve connotatie, omdat het doorgaans wordt gebruikt als een middel tot dwang, wraak of stalking.

Wat zijn de meest voorkomende doxing-technieken?

Er zijn tal van doxing-technieken. De meest voorkomende zijn onder meer het hacken van e-mail, het zoeken naar informatie op Google en sociale media, reverse lookup op de telefoon en het uitvoeren van een whois-zoekopdracht.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen doxing?

Bescherm uzelf tegen doxing door privé-informatie voor zoekmachines te verbergen, verschillende e-mailaccounts te gebruiken voor verschillende activiteiten, uw sociale-mediaprofielen privé te houden en uw wachtwoorden vaak te wijzigen.

Meer bronnen over doxing

  • Alles over Doxing op bedraad
  • Een infographic die doxing uitlegt
  • Informatie over phishing en hoe u dit kunt voorkomen
  • Hoeveel verliezen bedrijven jaarlijks aan doxing?

Plaats een reactie